3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Mikro kredide sayı 740'a ulaştı

MİKRO KREDİDE SAYI 740'A ULAŞTI

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi'nce Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, 40 ev hanımına daha bin TL'lik kredi desteği sağlandı.

Sayıları 740'a ulaşan Mikro Kredi üyesi bayanlara seslenen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mikro kredi ailesinin her geçen büyüdüğüne dikkat çekerek, bu durumun kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. Mikro kredi üyesi bayanların yaptıkları işlerle artık seslerini Türkiye'ye duyurmaları gerektiğini ifade eden Başkan Fakıbaba, "Aslında önemli olan şey mikro kredi üyesi bayanların sayısının her geçen artması değil artık yaptıkları işlerle isimlerini Türkiye'ye duyurmalarıdır. Az bir sermaye ile

çok büyük işler yapıldığı Türkiye'ye duyurduğumuz vakit başarımız daha da önemli olacaktır. Bu konuda Şanlıurfa Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Özellikle Haleplibahçe ve Özdiker Çarşısı'nda bayanlarımıza tahsis ettiğimiz işyerlerinde bayanlarımız çok büyük kazançlar elde etmelidir. Önümüzdeki günlerde 100. Yıl Semt Pazarı ve Perşembe Pazarı'nda 30 bayana yer tahsis etmeyi planlıyoruz. İnanıyorum ki kadınlarımız kazandıkları paralarla daha değerli yatırımlar yapacaktır.

Kadınlarımız ekonomik özgürlüklerini kazandıkları takdirde erkekler onlara daha da saygılı davranmak zorunda kalacaklar. Urfa kadınına 'İşe Yaramaz, Evden Çıkmaz' imajını verenlere iyi bir yanıt vermek istiyorsak size verilen bu imkanı iyi değerlendirin. Sizlerin bir kuruş kazanması benim milyon TL'ler kazanmamdan daha değerlidir" dedi.

Konuşmanın ardından kredi dağıtım törenine geçildi. Şanlıurfa Belediyesi'nce 40 ev hanımına daha bin TL'lik kredi desteği sağlandı. Böylelikle sayıları 700 olan mikrokredi üye sayısı 740'a ulaştı.

MİKRO KREDİDE SAYI 740'A ULAŞTI
MİKRO KREDİDE SAYI 740'A ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 11:13:05
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 19:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?