5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mikrokredi eğlencesi!

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen Mikrokredi uygulamasından yararlanan bayanlar, Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen sıra gecesinde stres attı.


Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi Sıra Gecesi ekibinin birbirinden güzel Urfa türküleriyle hoşça vakit geçiren bayanlar, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba ile birlikte halay çektiler. Geceye, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Beyaz Masa Sorumlusu Nihal Atilla, mikro kredi üyesi bayanlar ve aileleri katıldı.


Gecede, mikro kredi bayanları, Belediye Başkanı Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Yıllar önce eşini elim bir trafik kazasında kaybeden mikro kredi üyesi Adile Çiftçi'nin kızı Şükran Çiftçi (13), Başkan Fakıbaba'ya anlamlı bir "Babalar Günü" hediyesi verdi. Babasız büyüyen 13 yaşındaki Şükran Çiftçi, "Ben babamı hiç hatırlamıyorum. Babam hayatta olmadığı için bugüne kadar Babalar Günü'nde kimseye hediye almadım. Annem mikro kredi ailesine katıldığından bu yana Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bizlere birer baba şefkati ile yaklaşıyor. Anneme sağlanan kredi sayesinde kendi geçimimizi kendimiz sağlıyoruz. Başkanın sayesinde okula gidiyorum. Başkan Fakıbaba'yı bir manevi baba olarak görüyorum. 15 Haziran Babalar Günü'nde ona çam sakızı çoban armağanı misali bir hediye aldım. Ancak takdim etmek bugüne kısmetmiş" dedi.


Şükran'ın hediyesini kabul eden Başkan Fakıbaba, bu tablo karşısında gerçekten duygulandığını belirterek, "Şükran kızımıza verdiği anlamlı hediyeden olayı teşekkür ediyorum. Mikrokredi bayanlarıyla her zaman gurur duyuyorum. Onların ailelerini kendi ailem olarak görüyorum. Her fırsatta onlarla birlikte vakit geçirmekten gerçekten büyük bir zevk alıyorum. Çok yoğun programım olmasına rağmen burada geçirdiğim sürede kendimi çok rahat hissediyorum" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen Mikrokredi uygulamasının her geçen gün diğer illere de örnek teşkil ettiğini kaydeden Fakıbaba, "Göreceksiniz yakın bir zamanda tüm Türkiye, Şanlıurfalı bayanların zaferini konuşacak. Bugüne kadar maalesef hakir görülen Şanlıurfalı kadınlar, yakın zamanda sesini tüm ülkeye duyuracaktır" dedi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?