5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Milli servet Suriye'ye akıyor

Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Arıcan köyünün içinden geçen tahliye kanalından akan su, Suriye'ye taşınıyor. Köylüler, suyun değerlendirilmesini istiyor.

Sulamadan artarak Suriye'ye taşınan su, tahliye kanalının sağında ve solunda onlarca köyde, tarımsal sulama sorununun yaşanmasına neden oluyor.

Köylüler, boşu boşuna akan suyun neden kendilerine yönlendirilmediğini soruyor. Tahliye kanalı, Harran ilçesine bağlı Buğday Tepe, Buldum, Küplüce ve Sütlüce köylerinden geçip daha sonra Akçakale ilçesine bağlı İkizce, Yukarı Deren, Aşağı Arıcan, Yukarı Arıcan ve Öncül köyü yakınlarından ilerliyor. Bahsi geçen köylerde tarımsal su sorununun bulunmasından dolayı çiftçiler için mağduriyet kaçınılmaz oluyor.

Suriye'ye akan suyun acilen projelendirilerek civar köylere kanalize edilmesi gerektiğini söyleyen ilçeye bağlı Öncül Köyü Muhtarı Ali Kurt, "Tahliye kanalının bitişiğinde yerleşik onlarca köyümüzde tarımsal sulama sorunu var. Ancak görüldüğü gibi Aşağı Arıcan Tahliye Kanalı, suyu Suriye'ye doğru boşu boşuna taşıyor. Bu kanaldan giden suyun köylere yönlendirilmesi hususunda bir çalışma başlatılmalıdır. Biz daha önce Devlet Su İşleri yetkililerine bu talebimizi ilettik. Ancak şu ana kadar hiçbir çalışma başlatılmadı. Yazık, milli servet boşu boşuna akıp gidiyor. Yetkililerden talebimiz, bu suyun bir projeyle civar köylere yönlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 19:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?