5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minibüs şoförlerine seminer

Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir içi toplu taşımacılıkta görev yapan şoför ve muavinlere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde, şoför ve muavinlere 'halkla ilişkiler' hakkında çeşitli bilgiler verildi. Başkan Yardımcısı M. Emin İzol, Emniyet Amiri Fuat Götürler ve Rehber Öğretmen Fahrettin Gürbüz tarafından verilen eğitim seminerinde, durak harici yolcu alınması, duraklarda muavinlerin bağırması, güzergah ihlali, muavinlerin araç kullanmaları, araç içi şoför konuşmaları, ücretsiz seyahat hakkı olanlara bu hakkın sağlanması, gece çalışma saatlerine riayet edilmesi, kılık kıyafet, araçta cep telefonu ile yapılan konuşmalar, yolcu aktarılması, araçlarda yaş sorunu, duraklara nizami yanaşmama, dikkatsizlikten yolcu düşürülmesi konuları tartışıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı M. Emin İzol, "Şehir içi toplu taşıma araçlarında görev yapan personele yılda 4 kez 3'er aylık periyotlarda eğitim seminerleri düzenliyoruz. 2009 yılına ait 2. eğitim seminerini tamamladık. Halkla ilişkiler ve toplu taşımada uyulması gereken kuralları konu alan bir eğitim semineri gerçekleştirdik. Halkımızdan gelen şikayetlere çözüm önerilerini tartışacağız. Seminere gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnunum. Eğitim seminerlerimiz, 2009 yılında da belirlenen takvim doğrultusunda farklı konularda devam edecektir" dedi.

Ulaşım konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı İzol, "Ulaşım Master Planıyla birlikte kent ulaşımında önemli değişikliklere gideceğiz. Bunlardan birisi Akıllı Kart uygulaması diğeri ise şehir içi ulaşımı bir noktada toplayıp buradan semtlere dağıtmak olacaktır" diye konuştu.
Seminere, Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Said Hocaoğlu, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü birim çalışanları, kooperatif başkanları, toplu taşımada görev yapan şoför ve muavinlerin yanı sıra vatandaşlarda katıldı. Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, Yönetmen Abdülkadir Kırıcı ise gözetiminde sergiledikleri parodilerle seminere renk kattılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?