7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Minibüsçülerden tabelalı eylem

Şanlıurfa'da S.S. 8 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi'nin Eyyübiye hattında çalışan minibüsçüler belediyenin tutumunu eleştirerek, 70 minibüsü satılığa çıkardı. 

Minibüsçüler, belediyenin aldığı kararı protesto etmek için araçlarının camlarına "Şanlıurfa Belediyesi'nin kent içi ulaşımını keyfi uygulamaları nedeniyle hatla beraber satılıktır" tabelası astı. 

Şanlıurfa'da Eyyübiye hattında çalışan minibüsçüler, Şanlıurfa Belediyesi'nin son zamanlarda şehir içi minibüsçülerine yönelik haksız ve tutucu davranışlar sergilediğini belirterek, tabelalı eylem kararı aldı.

S.S. 8 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Müdürü Mehmet Emin Ak, bir dizi protesto eylemleri yapma kararı aldıklarını belirterek, "Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfaspor'a gelir elde etmek için zaman zaman minübüs hatlarını kulübe veriyor ve kulüpte bu hatları satıyor. Belediye, bizim hatta yılda birkaç kez yeni hatlar tahsis ediyor. 5 ayda tahsis edilen 5 adet hattın tamamı Eyyübiye ve Eyüpkent durağı güzergahında olmuştur. Farklı amaçlarla tahsis edilen bu halk otobüsleri nedense hep bizim güzergah ve hattımıza veriliyor. Oysa kentte 11 adet durak bulunmakta olup, tahsis edilen bu yeni hatların duraklar arasında paylaştırılması gerekiyor. Tamamı eşitliğe aykırı ve haksız olarak bizim durağa verilmektedir. Eyyubiye istikametine zaten 70 araç binbir zorlukla hizmet vermeye çalışmaktadır. Araç sayısı zaten çok fazladır. Üyelerimiz zarar etmektedir. Eğer gerçekten Esentepe istikametine ulaşım ihtiyacı varsa belediyenin menfaatleri doğrultusunda mevcut araçlar oraya hizmet verebilir. Bu yapılan yanlışların bir an önce düzeltilmesini, durak ve kooperatifler arasında ayrım yapılmadan eşit şartlarda hizmet olanağının sağlanmasını yetkililerden istiyoruz. Biz de tepkimizi dile getirmek için minibüslerimizi hatlarıyla beraber satılığa çıkardık. Şanlıurfaspor'a kalıcı gelirler sağlanmalıdır. Aylık istesinler aylık verelim. Hat satmakla olmuyor" şeklinde konuştu. 

Bu arada, Şanlıurfa Belediyesi konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?