5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minibüsçülere isyan

Şanlıurfa'da kent merkezi şehir ulaşımında duraklarda durmayıp, durak harici yolcu indirme-bindirme yapan minibüs şoförlerine vatandaşlar tepki gösteriyor.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan yeni minibüs duraklarının kullanılmadığını belirten vatandaşlar, sürücülere tepki gösterdi.

Minibüslerin rast gele durak harici yolcu aldıklarını belirten vatandaşlar, "Belediye birçok sorunun üstesinden geldi ama yolcu indirme-bindirme sorununu çözemedi. Binlerce YTL harcanarak yapılan duraklarda yolcu indirme-bindirme yapılmıyor. Minibüs şoförleri önlerindeki minibüs duraklarında indirme yapmıyor, 50 metre ilerisinde yapıyor.

Mehmet Akif Ersoy'dan gelen minibüsler Cebeci'de bulunan minibüs durağında yolcu alıp bindirmiyor, durak harici olan tam kavşakta yolcu alabilmek için dakikalarca bekliyor. Bu minibüsler sola ve sağa dönüşteki araçlara zor anlar yaşatıyor. Otomobil sürücüleri yolu göremiyor. Bunlar hem trafiği aksatıyorlar hem de yıllardır gelen alışkanlıklardan vazgeçmiyorlar. Oysaki, minibüsler durak haricinde yolcu indirme-bindirme yapmazsa, vatandaşlar da tembel alışkanlıklarından vazgeçer. Bazı yolcular 10 metre ilerisindeki minibüs durağını kullanmak yerine herhangi bir yerde durup el sallayarak minibüsü durdurabiliyor.

Bu yolcular minibüs durağı dışında alınmazsa, durak haricinde indirme yapılmazsa her şey güzel olacak. Başta Belediye olmak üzere vatandaşlar biraz daha duyarlı olmalıdır. Bu konuda Belediye'nin ilgilisi bekliyoruz. Minibüsler istediği yerde yolcu alıp, yolcu indiriyor. Artık buna bir son verilmelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?