5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minik öğrencilerin okul heyecanı

Şanlıurfa'da 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı için ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Uyum Programı" çerçevesinde okula ikinci gün devam etti.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Uyum Programı" çerçevesinde okula başlayan ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin heyecanlı olduğu gözlendi.

Okulların açılmasının ikinci gününde de anne ve babaları ile okula giden öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Bugün okulun ikinci gününde okula giden öğrencilerimiz, okulu tanımaya çalışıyor. Dersler 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacaktır. Bu yıl birinci sınıfa 50 bin civarında öğrencinin kaydolduğunu düşünüyoruz. Kayıt çalışmaları halen devam ediyor" dediler.


Tarımda çalışan çocukların okula kayıtlarının yapılmadığını belirten yetkililer, "İlde, tarım alanlarında çalışan çocuklarımız var. Bir kısım öğrencilerimiz aileleriyle tarım işçisi olarak başka illere göç etmiştir. Bunu için bir kısım öğrencilerin kayıt işlemlerini yapamadık. Onlarında kayıtlarını yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kayıtlarımız Ekim ayı sonrasında da devam edecektir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 16:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?