5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minik serçe kondu

Şanlıurfa'da 20 yıl aradan sonra konser veren Sezen Aksu'nun konserinde olaylar çıktı. Yer vermek istemeyen bazı vatandaşların basın mensuplarına saldırması sonucu çıkan kavga güçlükle önlendi.

Şanlıurfa Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. Halil İbrahim Uluslararası Buluşmaları çerçevesinde konser vermek üzere kente gelen ünlü şarkıcı Sezen Aksu için saatler öncesinden yollar kapatıldı. İpragaz firmasının sponsorluğunda 11 Nisan Stadyumu'nda saat 21.00'de başlaması gerekirken 1 saat gecikmeli başlayan konser olaylı geçti.

Konserde gazetecilerin görüntü almasına izin verilmezken, Şanlıurfa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Sofuoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü
Selami Yıldız gazeteciler ile onları engellemeye çalışan görevliler arasındaki gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada yer vermek istemeyen ön sıralardaki bazı vatandaşlar, basın mensuplarına saldırdı. Yumrukların havada uçuştuğu konserde gergin anlar yaşanırken, kavgayı vatandaşlar güçlükle ayırdı. Çıkan olaylarda bazı gazetecilerin kamera ve fotoğraf makineleri hasar görürken, bazı gazeteciler ise darp edildi. Olayların ardından gazetecilerin sahneye yaklaşık 100 metre uzaklıktan çekim yapmasına izin verilirken, bazı dinleyiciler geç sahne almasından dolayı ünlü sanatçıyı protesto etti.

Sezen Aksu, 20 yıl aranın ardından konser verdiği Şanlıurfa'da birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Konseri izleyen vatandaşlar, ünlü sanatçıyı cep telefonlarıyla görüntüledi.
Bu arada, protokolde yer alan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ve İsrail Büyükelçisi Gabyy Levy, Türk bayrağı önünde biraraya geldi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?