5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minik Sidar'a devlet şefkati

Birecik ilçesinde doğuştan cam kemik hastalığı olan Sidar Tanrıkulu isimli kız öğrenciye, Kaymakam Tuncay Sonel sahip çıktı.

Sancak Mahallesi'nde yaşayan Sidar Tanrıkulu (8), annesi ve ablası ile birlikte yaşıyor. Yürüme engelli olduğu için okula her gün annesinin sırtında giden hasta kız, yaşıtları gibi koşup oynayamasa da İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyabiliyor. Dumlupınar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi olan Sidar, okumayı çok sevdiğini belirterek büyüdüğünde öğretmen olmak istediğini söyledi.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in düzenli olarak yaptığı mahalle ve köy gezileri sırasında karşılaştığı minik Sidar'a yardım eli uzandı. Kaymakam Sonel, küçük kızın gerekli tüm tedavilerinin yanı sıra eğitim ihtiyaçlarının da karşılanacağını söyledi. Birecik Kaymakamlığı görevlilerince ihtiyaçları karşılanan Sidar'a, ayrıca derslerini daha kolay yapabilmesi için bilgisayar ve çeşitli eğitim araç gereçlerinin de temin edildiği bildirildi.

Bedensel engelli vatandaşlar için sürekli çeşitli hizmetler verildiğini belirten Kaymakam Tuncay Sonel, "İlçe merkezi ve köylerimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve onlara gereken yardımların yapılması amacıyla sağlık görevlilerimiz tarafından ev ev dolaşılarak bu vatandaşlarımızın sayıları ve ihtiyaçları tespit edilmiştir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda toplam 867 vatandaşımızın engelli olduğu tespit edilmiştir. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız için dosyalar açılarak detaylı bilgi elde ediliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 16:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?