5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Minikler hünerlerini sergiledi

Şanlıurfa'da 9 ay önce eğitim ve öğretim yılına başlayan Ayla Yavaşçan Anaokulu, sosyal etkinlikler kapsamında yılsonu etkinliği düzenlendi.

Yoğun ilginin olduğu etkinlikte miniklerin adeta büyüklerine şapka çıkartırcasına sergiledikleri performans davetliler tarafından büyük alkış aldı.

MOZAİK Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürü İncihan Eleştir ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

Etkinlikte anaokuluna devam eden Uğur Böcekleri, Beyaz Kelebekler ve Çingene Sınıfı öğrencilerinin müzik eşliğinde sahneye koyduğu gösteriler büyük beğeni toplarken, minik öğrenciler Ege yöresine ait Zeybek oyunu, Konya yöresine ait Kaşık oyunu ve oluşturdukları Mehter Takımı ile yaptığı gösterilerle büyük alkış aldılar. Öğrencilerin Yaklaşık 1,5 saat süren gösteride ailelerin çocuklarından daha heyecanlı oldukları gözlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, verdiği desteklerden dolayı Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'a teşekkür plaketi verdi. Gecede bir konuşma yapan Ayla Yavaşcan, "Bu güzel plaketten dolayı gerçekten duygulandım müthiş duygular içersindeyim hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hayatımdaki en güzel hediyelerden bir tanesi oldu, sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler bilinçli ailelerseniz Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu, çok gerekli olduğunu sizlerde burada olarak bir kez daha vurgulamış oldunuz. İnşallah Şanlıurfa'da tüm okullarımızda okul öncesi eğitimi hep birlikte çalışarak aşılatacağız. Bütün çocuklarımızı ilk önce anaokuluna göndererek eğitimin ne kadar önemli olduğunu aşılayacağız bu geceyi düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan tarafından bu sene mezun olan anaokulu öğrencilerine mezuniyet belgelerini vermesinin ardından sona erdi. Minik öğrenciler gecenin sonunda mezuniyet keyfini keplerini hep birlikte havaya fırlatarak kutladılar.

Etkinliğin sonunda Ayla Yavaşcan, minik öğrencilerin eserlerinden oluşan el işi ve resim sergisini gezdi Okul Müdürü Okul Müdürü İncihan Eleştir'den bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 22:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?