5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mirkelam'dan ücretsiz göz taraması

Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi, Birecik’te yaptığı ücretsiz göz taraması ve ameliyatların ardından bu kez de Siverek’te bin kişiyi tarayarak görme sorunu olan 80 hastayı ücretsiz ameliyat etti.


Teknolojik atakları ve mesleki alandaki üstünlüğüyle dünyanın önde gelen göz merkezi haline gelen Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi, geleneksel hale getirdiği ücretsiz göz muayenesi ve taramalarında bu ay Şanlıurfa’nın Siverek ilçesini seçti. Siverek Kaymakamlığı, Şanlıurfa Gönüllü Anneler Derneği ve Medline Tıp Merkezi’yle ortaklaşa yapılan koordinasyon sonucunda bin hasta ücretsiz muayene edilirken, görme sorunu tespit edilen 80 hasta Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi'nde gün ışığına kavuşturuldu.

Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam, yaptığı açıklamada, yılın değişik dönemlerinde yaptıkları ücretsiz göz taramalarını bu ay Siverek'te gerçekleştirdiklerini belirtti. İnsan sağlığı için gerekli her türlü desteği vereceklerini kaydeden Mirkelam, şunları söyledi:

“Merkezimiz 10 yıldır yılın değişik dönemlerinde çocuklara, gençlere, yaşlılara, gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz göz muayene günleri düzenlemekte, yapılan taramalar sonucunda görme kusuru olanların tedavi giderleri merkezimiz tarafından karşılanmaktadır. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden sonra bu yılda Siverek ilçesinde, Kaymakamlık, Gönüllü Anneler Derneği ve Medline Tıp Merkezi'yle ortak bir koordinasyona girerek merkezimiz hekimleri bin hastayı ücretsiz muayene etmiş, görme kurusu bulunan 80 hastanın merkezimizde ameliyatları ücretsiz yapılmış ve sağlıklarına kavuşturulmuştur. Şu ana kadar merkezimiz değişik dönemlerde 8 bin 500 hastayı ücretsiz muayene etmiş, binlercesini ameliyat ederek göz sağlığına kavuşturmuştur. Bu yıl hedefimiz bu rakamı 10 bine ulaştırmaktır.”

Medline Tıp Merkezi Başhekimi Batuhan Batı da Özel Mirkelam Göz Lazer Merkeziyle ortaklaşa yürüttükleri bu çalışmanın önemli sonuçlar oluşturduğunu ifade ederek, “Siverek’te bin hastanın göz taramasına ev sahipliği yaptık. Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam, Dr. Selçuk Dayı, Dr. İzzet Göngörmüş’e ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.
Siverek’te yapılan ve bin hastayı kapsayan göz taramasının ardından Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız ve Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sultan Bucak, Dr. Hüseyin Mirkelam’a birer teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Yıldız, “Teknolojik anlamda 21. yüzyıl standartlarını yakalamış olan dünyanın önde gelen göz merkezlerinden birisi olan Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi ilçemizde bin hastayı göz taramasından geçirmiş ve şu ana kadar 80’ini ücretsiz ameliyat ederek göz sağlığına kavuşturmuştur. Dr. Hüseyin Mirkelam’ın şahsında bütün ekibine ve Medline Tıp Merkezi Başhekimi Batuhan Batı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Siverek’li hastalara ücretsiz muayene ve tedavi imkanı sağlayan Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi’ne teşekkür ettiklerini ifade eden Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sultan Bucak da, “Hemşehrimize teşekkür ediyoruz. Birçok hastamızı gün ışığına kavuşturarak onlara yeni bir hayat bahşetmiştir. Hayırsever Doktorumuz Hüseyin Mirkelam ve ekibini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki ay süren taramaların ardından düzenlenen törenle Dr. Hüseyin Mirkelam ve Dr. Batuhan Batı’ya birer plaket verildi.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?