3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Misyonerler İncil dağıttı

ŞANLIURFA'DA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI

Şanlıurfa'da bazı şahısların misyonerlik faaliyeti yürüterek kentin farklı semtlerinde yoldan geçen vatandaşlara İncil ve Hazreti İsa'nın hayatın anlatan CD dağıttıkları belirtildi.

Kentin Yenişehir, Eyüp Peygamber ve İmam Keskin Mahallelerine gelen ve üç kişi olduğu belirtilen şahıslar, arabayla getirdikleri binlerce İncil ve Hz İsa'nın yaşamı adlı CD'leri önlerine gelen herkese dağıttı. Çocuklara da İncil dağıtan misyonerlerin 'size vermek yasaktır ama biz size de vereceğiz' dedikleri öğrenilirken, bir süre sonra İncil dağıtımını fark eden vatandaşların misyonerleri kovdukları belirtildi.

Son zamanlarda bu tür faaliyetlerde artış olduğunu belirten vatandaşlar, bu faaliyette bulunanların genelde kenar mahalleleri seçerek, halkın ekonomik durumunu istismar ettiklerini belirttiler. Bazı vatandaşlar, İncil ve CD dağıtan kişilerin kamera gördüklerinde ortadan kaybolduklarını vurguladılar.

Bu tür faaliyetlerden haberdar olduklarını söyleyen Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, son din İslamiyet'ti son peygamberin de Hazreti Muhammet olduğunu kaydetti. Tahiroğlu, "Bizim dinimiz, en mütekamil dindir. Cenabı hak en son peygamber olarak Hz. Muhammed (SAV) efendimizi göndermiştir. En son kitap olarak Kur'an -ı Kerim'i indirmiştir. Gerçekten dinimizi kabul etmek, yaşamak, imanın şartlarında da bunu hareket etmek başka herhangi bir dine bir ihtiyaç hissettirmiyor. Herhangi bir yola girilmesine gerek bırakmıyor.

Allah'ın indinde en son ve yegane din İslam dinidir. İslam'ın dışında da bir dini kabul edeni de Allah kabul etmiyor. Bütün peygamberlere gönderilen dinde asıl itibarı ile İslam'dır ve onların aslına biz iman ediyoruz. Hz. Adem'e gelen dinin aslıda İslam, Hz. İsa'ya, Hz. Musa'ya gönderilen dinin adı da İslam'dır. Ama insanlar sonradan zamanla ezberlenilmeyen kaideler yerine kulların bid'at ve hurafeleri girmiş, dinlerde tahrif olmuş. Kıyamete kadar aslı yetini koruyacak olan muhafaza edecek olan İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim'i göndermiş, İslam ve Kur'an-ı Kerim kıyamete kadar asli hürriyeti ile kalacak, bozulmadan yaşayacak. Bir insan imana geldikten sonra Müslüman olduktan sonra mütekamil bir dine sarılmıştır. Bu dinden düşen kimse ise balkonun en üstünden düşmüştür. Allah hiçbir Müslüman kardeşimize bunu nasip etmesin. Bu dağıtılan kitapları herkes yapar. Devletin kanunları içerisinde. Serbest olduğu kadar devletimizin kanunlarına ters hareket edenlerde yakalanır. Gerekli işlemler yapılır. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Dinimiz sağlamdır, biz sağlam duruyoruz. Bunun için herhangi bir aşırı tepkiye gerek yoktur. Böyle bir sükunetle değerlendirsinler. Dinlerini kabul edip dinlerini yaşama konusunda da gayet rahat olsunlar" dedi.

ŞANLIURFA'DA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI
ŞANLIURFA'DA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 13:10:02
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?