5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Miting gibi basın açıklaması

Şanlıurfa Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri tarafından PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 10. yıl dönümünü protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklaması PKK mitingine dönüştü.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a defalarca 'sayın' diye hitap etti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı binasının bulunduğu Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi ellerinde dövizlerle terör örgütü PKK ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı kalabalıktaki bazı parti üyeleri ağızlarını siyah bantla kapatmaları dikkat çekti. Alkışlarla terör örgütü PKK lehine slogan atan grup, basın açıklamasını PKK mitingine dönüştürdü.

Basın açıklamasının yapıldığı alanın çevresinde çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi, olası bir olaya karşı geniş güvenlik önlemleri alırken, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da bölgede inceleme yaptı. Öcalan lehine slogan atan grup, Abdullah Öcalan'nın 15 Şubat'ta tutuklanmasını protesto etti.

Basın açıklaması sırasında bir konuşma yapan DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a defalarca 'sayın' diye hitap etti. DTP'li Binici, "1999 yılının 15 Şubat'ında, uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye teslim edilen sayın Abdullah Öcalan'ın bugüne kadar esaret altında tutulmasını kınıyoruz" derken kalabalık alkışlarla Binici'nin sözünü kesti. Konuşmasına bir süre ara veren Binici, alkışların susmasıyla devam etti.

Abdullah Öcalan'ın esaret altında tutulduğunu öne süren Binici, "Sayın Öcalan 99 sürecinden bugüne kadar haftalık görüşme notlarında, Türkiye'de barışın, kardeşliğin hizmetinde olacağını söylemişti. Barış için üzerine düşen bütün görevi onuruyla yapacağını söylemişti. Ama maalesef uluslararası komplo güçlerinin ülkemizde barışı hazmetmediklerinden dolayı, özellikle ABD, İngiltere ve İsrail'in de içinde bulunduğu Büyük Ortadoğu Projesi'nde Türkleri ve Kürtleri kırdırmak uğruna elinden geleni yapmışlardır.

Bu süreç böyle işlerken yine sayın Öcalan daha geçen hafta sayın Başbakan'a ve sayın Cumhurbaşkanı'na seslenmiştir. Barış için, bu kanın durması için üzerine düşeceği her görevde hazır olacağını, bu noktada katkı sunabileceğini belirtmiştir. Biz diyoruz ki; nerden gelirse gelsin, bu coğrafyada, özellikle Kürt-Türk savaşı çıkmasını noktasında çaba gösterenleri hepimiz kınamalıyız. Barış uğruna bir deyim de olsa söylenenlere saygı duymalıyız ve dikkate almalıyız" açıklamasını yaptı.

DTP'li Binici, "Resmiyette yani resmi devlet televizyonunda serbest olan Kürtçe'yi halkımıza hala yasakçı zihniyetle davranmaktadır. Kürtlere Kürtçe konuşmak yasak, ama TRT Şeş'te serbesttir. Bu halk bununla aldanmayacaktır" iddiasında bulundu.

Basın açıklamasının ardından 2 dakikalık oturma eyleminde bulunan DTP'liler, daha sonra sloganlar eşliğinde parti binasına geçtiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 14:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?