5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Miting gibi uğurlama

En son çıkan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'ne alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik için miting gibi uğurlama yapıldı ve hüzünlü bir veda ile Şanlıurfa'dan ayrıldı. 

7 yıl önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan, görevi süresince çeteler ve kuru sıkı silahlara karşı verdiği mücadele, çocuklara araba çizmemeyi, çiçekleri koparmamayı öğretmesi ile tanınan, Şanlıurfalılar tarafından çok sevilen Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, kararnamenin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra bugün vedalaşma töreni yapıldı. Şanlıurfa Polisevi'nde yapılan törene bürokratlar, resmi daire amirleri, gazeteciler, vatandaşlar ve en önemlisi de çocuklar katıldı. 

Polisevinde hüzün, sevinç ve gözyaşı vardı. Büyüklerle vedalaşan Kutlay Çelik, son olarak çocuklarla vedalaşma törenine katıldı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan çocuklar, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik etrafında daire oluşturarak sevgi gösterisinde bulundu. Çocuklarla vedalaşmaya hazırlanan Kutlay Çelik için Polisevi kapısında bir sürpriz bekliyordu. Ellerinde Türk bayrağı olan bir grup, kapı önünde "Bizim Müdürümüz Kutlay Çelik, "Müdür baba seninle gurur duyuyoruz" sloganları attı. Atılan sloganlar sonrasında kapıya çıkan Emniyet Müdürü
Kutlay Çelik, grubu bahçeye aldı. 

Şanlıurfalı çocukların gönlünde taht kuran Kutlay Çelik için "Müdür Amca Tiyatrosu" küçük bir gösteri yaptı. Müdür amcalarına pankartlı bir program düzenleyen "Müdür Amca Tiyatrosu" davetliler tarafından alkışlandı. Müdür amcaları için şiir okuyan çocuk grubu, sevgi gösterisinde bulundu. Çocuklar ile tek tek sarılan ve çocukları öpen Kutlay Çelik gözyaşlarını tutamadı. Emniyet Müdürü ve çocuklar birlikte uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. 

Vedalaşma töreni sonrasında polis evinden çıkan Çelik, yine kalabalık bir çevik kuvvet polisi tarafından karşılandı. Çevik Kuvvet polisine "Hakkınızı helal edin" diye seslenen Çelik, daha sonra kalabalık grup eşliğinde aracına kadar gitti. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, adeta siyasilere mesaj vererek Kutlay Çelik'in bineceği otomobile ilk olarak o bindi. Kutlay Çelik daha sonra aracına kadar gelen vatandaşlarla vedalaştı ve uzun bir araç konvoyu ile uğurlandı. 

Polis araçlarının siren, özel otomobillerin ise klakson çaldığı uğurlama törenine yüzlerce araç konvoy eşlik etti. Kalabalık grup ise, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in arkasından sloganlar attı ve sevgi gösterisinde bulundu. Kutlay Çelik daha sonra uzun araç konvoyu ile Akabe çıkışına kadar uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:18:54
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 18:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?