3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Miting sonrası 20 gözaltı

MİTİNG SONRASI 20 GÖZALTI

Şanlıurfa BDP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Kadına Özgürlük Mitingi"nde teröristbaşı Abdullah Öcalan posterleri taşıyarak, lehine slogan atan yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Ali Şelli Parkı'nda toplanan kalabalık grup sloganlar, Kürtçe şarkılar ve halaylar eşliğinde beklemeye başladı. BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, BDP Milletvekili İbrahim Binici ve BDP İl yönetiminin gelmesiyle kalabalık grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine Atatürk Bulvarı'nda oturma eylemi yapacaklarını belirten grup ile bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın görüşmesinin ardından grubun trafik akışını engellemeden Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne

kadar yürümeleri konusunda anlaşıldı. Güvenlik güçlerinin kontrolü altında kalabalık grup, kadınların önderliğinde yine Kürtçe şarkılar, sloganlar ve ellerindeki pankartlarla yürüyüşe başladı.

Karakoyun İş Merkezi önünde BDP Milletvekili İbrahim Binici'nin BDP otobüsü üzerinden kalabalığa seslenmesinin ardından BDP Milletvekili Sabahat Tuncel konuşma yaptı. Tuncel, "Kadınlar günümüzde tarlalarda ve fabrikalarda çalışıyorlar. Bu meydanlar kadınında hakkıdır. Görüyoruz ki günümüzde 13-14 yaşında kızlar evlendiriliyorlar ve çocuk sahibi olmak zorunda kalıyorlar. Oysaki onlarda bir erkek kadar toplumda özgür ve demokratik bir bakışla karşılanmalı ve fikirlerine başvurulmalıdır. Mecliste bildiğiniz

gibi toplam 19 kanı vekil var. Bu 19 vekilin 14'ü bizim partimizdedir. Çünkü biz kadının özgürlüğünü ve eşitliğini savunuyoruz. Kadının bedenine ve haklarına yapılan tecavüzlere dur demek için varız" dedi.

Eylem sırasında polis tarafından terör örgütü PKK lideri Öcalan lehine sloganlar atan ve posterler açan yaklaşık 20 kişiyi gözaltına almak istedi. Eylem sırasında yüzlerini kapatarak kendilerini gizlemek isteyen şüpheliler kaçmak isterken polis tarafından gözaltına alındı. Grup, yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

MİTİNG SONRASI 20 GÖZALTI
MİTİNG SONRASI 20 GÖZALTI
MİTİNG SONRASI 20 GÖZALTI
MİTİNG SONRASI 20 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2010 Pazar 17:55:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 00:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?