5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Modern rehabilitasyon merkezi açıldı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde modern rehabilitasyon merkezi açıldı. Harran'da açılan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, Harran ilçe merkezinde ve köylerinde bulunan zihinsel engellilere yönelik hizmet verecek.

Harran özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurum müdürü İbrahim Başak, bu eğitim kurumunu açmakla bölgede bulunan zihinsel engeli insanlara kaliteli eğitim hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Başak, "Eğitim ve rehabilitasyon merkezimiz öncelikle temizliğe ve hijyenik ortama ağırlık vermektedir. Şu anda modern ve tam teşekkülü eğitim merkezimizde kayıtlı 40 öğrencimize eğitim hizmeti sunmaktayız. Eğitim kurumumuzda bu dalda deneyimli ve tecrübeli beş eğitimciyle çalışıyoruz. Her biri kendi dalında uzman eğiticilerimiz var. Birikimlerini kullanarak zihinsel engeli çocukları hayata bağlamak için bütün imkanlarını seferber ediyorlar. Eğitim ve rehabilitasyon merkezimizde çocuklara pratik yapacak odalarımız, sportif hareketler yapacakları salon, nesnel öğeleri tanıtacak özel ders odaları ve ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar mevcut olup, modern bir merkezdir. Zihinsel engeli çocuklar evlerinden servislerle alınıp, ders bitiminde tekrar servislerle evlerine ulaştırılıyor. Ayrıca merkezimizde yetişkinlere yönelik olarak mutfağımız mevcuttur. Mutfakta pratik yeme yapma eksersizleri yapılmaktadır. Bu eğitimde en büyük kaynağımız sevgi, şefkat ve sabırdır. Bu üç duygu birleşimi ile sonuç alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?