5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Molotof şüphelileri yakalandı

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne molotof kokteyli saldırıda bulunan 7 şüpheli yakalandı.

Polis, saldırıda kullanılan ve kullanılmaya hazır hale getirilmiş çok sayıda molotof kokteyli ile 1 teneke benzin ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, soda şişelerine hazırladıkları molotof kokteylleri ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne saldırıda bulanan şahıslar, bir ambulans ile hastanenin nöbetçi kulübesine maddi zarar vermişti. Olayın gerçekleştiği andan itibaren kenti abluka altına alan polis, şüphelileri her yerde aradı. Kentin giriş ve çıkışlarını da kontrol altında tutan polis, olayla ilgili çoğunun yaşı 18'den küçük olan M.K., A.K., Y.S., İ.Y., M.E., N.T. ve M.K.'yı gözaltına aldı. Polis, zanlılarla birlikte saldırıda
kullanılan teneke içerisinde 18 litre benzin, 23 adet kullanılmış ve 8 adet de kullanılmaya hazır hale getirilmiş molotof kokteylli ele geçirdi. Emniyette sorguya alınan 7 şüpheli, alınan ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Polis kordonu arasında minibüse bindirilen zanlıların gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Ele geçirilen molotof kokteylleri Emniyet Müdürlüğü'nde sergilenirken, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, olayın kısa sürede aydınlatıldığına dikkat çekerek, "İlimizdeki Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin kulübesine ve park halindeki bir ambulansa molotof atılması hadisesi meydana geldi. Bununla ilgili olarak, o gün olay yerine ekiplerimiz seri bir şekilde intikal etmişlerdir. Zaten hastanede de görevlimiz var idi. Dolayısıyla, olayın akabinde 1 şüpheli yakalandı. O şahsın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bu görmüş olduğunuz molotofları hazırlayan toplam 7 şahıs yakalandı ve işlemleri devam ediyor. Ayrıca Birecik Devlet Hastanesi önünde de tedbir alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir baş komiserimize de taş atma hadisesi meydana gelmişti. Bu taşlama olayını yapan şahıs da tespit edildi ve yakalandı. Bütün bu çalışmalarla ilgili işlemler devam ediyor" dedi.

Vatandaşın polise güvenmesini isteyen Durmuşlar, "Vatandaşın huzurlu olmalarını ve bize güvenmelerini istiyorum. Kimsenin Urfa'nın güven ve huzurunu bozmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bizler görev için buradayız, herkes rahat olsun" diye konuştu.

Zanlıların 'Terör amaçlı eylem yapmak ve kamu malına zarar vermek' suçlarından adliyedeki sorguları sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?