4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Molotofçular yakalandı

ŞANLIURFA'DA EYLEM HAZIRLIĞI YAPAN MOLOTOFÇULAR YAKALANDI

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde provokatif eylemler yapmak için hazırlanan 20 molotofkokteyli kullanılmadan ele geçirilirken, olaya karıştığı tespit edilen 3 kişi ise yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bölücü örgüt elebaşısı Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının yıldönümünde provokatif eylemler yapılacağı bilgisini alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri alarma geçti.

Özellikle Şanlıurfa'nın belirli bölgelerinde provokasyon eylemler yapılacağı istihbaratını alan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çapta araştırma başlattı. İncelemelerini derinleştiren ekipler, Şanlıurfa'da bombalama ve molotofkokteyli atma gibi sansasyonel eylemlerde bulunma hazırlığında olan terzicilik yaptığı tespit edilen A.G. (24), inşaat işçisi olan Y.K. (20) ve üniversite öğrencisi K.G.'yi (21) bir inşaatta molotofkokteyli hazırlarken suçüstü yakaladı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin araştırmalar sonucunda, 20 adet patlamaya hazır molotofkokteyli, 1 adet 5 litrelik pet su şişesi içerisinde 4 litre civarında benzin, 4 adet bally, beyaz poşet içerisinde 50 gram civarında yeşil renkli barut olduğu değerlendirilen

kimyevi madde, 1 adet maytap fitili, 8 adet örgütsel içerikle kitap ve 1 adet bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcallan'ın resimli bez parçası ele geçirirken, olaya karıştığı tespit edilen A.G., Y.K. ve K.G. yakalandı. Zanlılar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmalarının ardından doktor raporu alınarak adliyeye sevk edildi.

ŞANLIURFA'DA EYLEM HAZIRLIĞI YAPAN MOLOTOFÇULAR YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA EYLEM HAZIRLIĞI YAPAN MOLOTOFÇULAR YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA EYLEM HAZIRLIĞI YAPAN MOLOTOFÇULAR YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 10:38:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 14:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?