5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Molotoflu eyleme hazırlanıyorlardı

Şanlıurfa'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasına tepki göstermek amacıyla molotof kokteyli eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilen 5 kişi yakalandı. Polis atılmaya hazır 6 adet molotofkokteyli, 2 adet sapan ile çok sayıda araç lastiği ele geçirdi. 5 kişiden 3'nün 18 yaşından küçük olduğu ve bir kişinin ise öğrenci olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Anayasa Mahkemesi tarafından Demokratik Toplum Partisi'nin kapatılmasına tepki amacıyla bir gurubun eylem yapmak için bir parkta toplandığını belirledi. TEM ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında 8 kişinin eylem yapmak amacıyla toplandığı Sırrın Mahallesi'ndeki parka baskın düzenledi. Polisi karşılarında gören 8 kişi kaçmaya çalışırken, D.A. (19) ile S.Ü. (17) kovalamaca sonucu yakalandı. Park içersinde arama yapan polis, atılmaya hazır 6 adet molotof kokteyli, 1,5 litre benzin, 2 adet sapan ile çok sayıda lastik ele geçirdi. Kaçan diğer kişilerin yakalanması için kent merkezinde arama çalışmalarını sürdüren Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yolda yürürken A.Ö. (17), M.Ç. (17) ve S.M.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında DTP'nin kapatılmasından dolayı kentin değişik semtlerde eylem yapmayı planladıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan biri öğrenci 5 kişi, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:20:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?