5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

MR cihazı sevinci

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji servisine Manyetik Rezonans Cihazı (MR) cihazı alındı.

Şanlıurfa başta olmak üzere bölgeye hizmet vereceği bildirilen cihazın yaklaşık 2 milyon TL'ye alındığı belirtildi. HRÜ'nün Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bulunduğu Yenişehir Kampüs alanında bulunan Radyoloji Ünitesi'ne kurulan MR cihazının açılışına Rektör Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Fatih Zincirci, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Koç, Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Zeylan, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet İriadam, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Manyetik Rezonans Cihazı'nın Şanlıurfa halkına hayırlı olmasını dileyen Rektör Mutlu, "Radyoloji Ana Bilim Dalı'nda daha önce hizmet alımı ile vatandaşlarımızın MR ihtiyacı karşılanıyordu. Biz Tıp Fakültesi'nin aynı zamanda bir eğitim yuvası olması nedeniyle kendi cihazlarımızın olmasını uygun bulduk. Yaklaşık 2 Milyon TL ödenekle teknolojinin son harikası olan bu cihazı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şuan kurmuş olduğumuz bu MR cihazı ile artık bölgeye hizmet verecek bir konuma geldik.

Rutin MR tetkiklerinin yanı sıra; fonksiyonel görüntüleme Diffüz ve Perfüz işlemlerini yapabilen, ayrıca Difüzyon tensör özelliklerine sahip bölgede tek işlem yapabilecek tek cihazdır. 1.5 tesla gücündeki bu cihaz erken devrede beyinde gelecek kanama ve tıkanmalar görüntülene bilinecektir" dedi.
Açılış konuşmalarından sonra, Radyoloji Ünitesi'ni gezen davetlilere Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Zeylan tarafından bilgi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 12:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?