5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Muhasebecilere seminer

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere yönelik olarak düzenlenen "Muhasebe Standartları" konulu seminer, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Salonu'nda başladı.

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün 17.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve 31 Ekim'e kadar devam edecek olan seminere Mali Müşavirlik stajı yapan stajyerler de katılıyor. Seminere Harran Üniversitesi Öğretim görevlisi Ömer Faruk Demirkol, Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eğitmenlerinden Mali Müşavir Mehmet Faruk Habiboğlu konuşmacı olarak katılıyor.

Oda Başkanı Nihat Taş, seminerin Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ne bağlı Temel Eğitim ve Staj Merkezi'nin (TESMER) başlatmış olduğu oda eğitimleri projesi kapsamında yapıldığını ifade etti. İçinde bulunulan yüzyılda globalleşmeyle birlikte işletmelerin mali tablolarının belirli standartlarda düzenlenmesi ve sunulmasının önem arz ettiğini belirten Nihat Taş, seminerin önemine değindi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olan Türk Ticaret Kanunu tasarısının yasalaşması halinde 1957 yılında uygulanan Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlükten kaldırılacağını kaydeden Nihat Taş, "Yeni Türk Ticaret Kanunu tüm şirketlere Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu tarafından yayınlanan Türkiye Muhasebe Standartlarına göre defterlerini tutma ve finansal tabloları düzenleme zorunluluğu getirmektedir. Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına Uyum (UFRS) TMS'nin gecikmeden etkin ve kalıcı bir şekilde uygulanabilmesi için tekdüzen muhasebe sisteminde olduğu gibi öncelikle tüm meslek mensuplarının çok iyi bir eğitimden geçmesi ve bu eğitimlerin sürekli ve kalıcı olması gerekmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:58:05
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 20:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?