5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Muhtarın cesedi sahile vurdu

Şanlıurfalı bir muhtarın cesedi, Mersin sahillerinde bulundu. Almanya'da 36 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olup geri döndüğü köyüne muhtar seçilen 62 yaşındaki Hasan Çiftçi'nin, Mersin'in Kız Kalesi beldesinde yüzmek için girdiği denizde boğulduğu bildirildi.

29 Mart yerel seçimlerde 5 bin nüfuslu merkeze bağlı Kısas beldesine muhtar seçilerek muhtarlık hayalini gerçekleştiren, hayalini kurduğu hizmetleri gerçekleştiremeden ölen Hasan Çiftçi'nin ölüm haberi beldesine ulaştı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde trahom memuru olarak çalışırken daha iyi bir kazanç elde etmek amacıyla 1973 yılında İş Kur aracılığı ile Almanya'ya giden Çiftçi, Almanya'nın Hanofer şehrinde işe başladı. 36 yıl kaldığı Almanya'nın değişik kentlerinde işçi olarak çalışan Çiftçi, 26 yaşında gittiği Almanya'da emekli olduktan sonra köyüne muhtar olabilmek için 2 yıl önce Türkiye'ye geri dönüş yaptı.

Hasan Çiftçi, köyüne hizmet etmek amacıyla 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa'nın merkeze bağlı beldesinde muhtar adayı oldu. Çiftçi 3 adayın yarıştığı seçimde CHP'li Belde Belediye Başkanı Ali Ersöz'ün desteğiyle en yüksek oyu alarak muhtarlık hayalini kurduğu beldesine muhtar seçildi. Harran Ovası'nın tek Türkmen köyü olan 5 bin nüfuslu Kısas beldesini daha modern ve çağdaş bir görünüme kazandırmayı amaçlayan Hasan Çiftçi'nin hayata geçirmeyi planladığı hizmetlere ömrü yetmedi.

Köyüne yatırım yapmalarını sağlamak üzere Almanya'da çalışan hemşerileriyle görüşmek için bu ülkeye gitmeyi planlayan muhtar Hasan Çiftçi, Almanya'ya gitmeden önce tatil için yazlığının bulunduğu Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesine gitti. Dün öğleden sonra tek başına sahile giderek yüzmek için denize giren Hasan Çiftçi, bir süre yüzdükten sonra aşırı dalgalı olan denizde kayboldu. Akşam saatlerinde Çiftçi'nin cesedi sahile vurdu.

Tatilciler, dalgaların sürükleyerek getirdiği cesedi görünce durumu polise bildirdi. Cesedin kime ait olduğunu belirlemeye çalışan polis, şortun içinde bir araç anahtarı buldu. Sahil tarafında araçları tek tek kontrol eden polis, bulduğu anahtarla açtığı bir araçta yaptığı aramada bulduğu nüfus cüzdanındaki fotoğraftan cesedin Hasan Çiftçi'ye ait olduğunu belirledi.

Çiftçinin cep telefonunda kayıtlı bulunan bir numarayı arayan polis, telefonda görüştüğü kişiye Hasan Çiftçi'nin denizde ölü bulunduğunu bildirdi. Yakınlarına haber verilmesinin ardından muhtar Hasan Çiftçi'nin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çiftçi'nin cenazesinin Şanlıurfa merkeze bağlı Kısas beldesinde toprağa verileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 16:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?