5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Muhtarlık kavgası:1 ölü!

Şanlıurfa merkeze bağlı Bezirci köyünde akraba olan iki muhtar adayı ile yakınlarının taşlı, sopalı ve silahlı kavgasında 1 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkeze bağlı Bezirci köyü'nde meydana geldi. Ömer ve Ali Babacan'ın muhtar adayı olduğu köyde, akraba oldukları öğrenilen Babacan ve Çetindağ aileleri sabah saatlerinde oy kullanmak için sandığa gitti. Oy kullanımı sırasında köy okulunda karşılaşan Reşit Babacan ve Ömer Babacan isimli adaylar, daha sonra tartışmaya başladı. Tartışmaya akraba olan iki tarafın yakınları da katılınca taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada 17 kişi yaralandı. Kavgada çeşitli yerlerinden  yaralanan Müslüm, Reşit, Mehmet ve Nesih Babacan ile Ali ve Müslüm Çetindağ Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Murat, Mahmut, Murat, Hamdi, Rabia, Müslüm, Cemal ve Nasih Babacan ile Güzide, Ali ve Salih Çetindağ ise Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Müslüm Babacan (39) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis her iki hastanede de yoğun güvenlik önlemi alırken, hastaneye girenler tek tek arandı. Müslüm Babacan'ın ölümünü duyan yakınları hastanede ağıtlar yakarken, taraflar arasında burada da arbede yaşandı. Müslüm Babacan'ın bazı yakınları hastanede baygınlık geçirdi.

Hastanelerdeki 16 yaralının tedavileri sürerken, jandarma ekipleri köyde, polis de her iki hastanede yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?