5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Mükerrer oy bayramı zehir etti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bisiklet tamirciliği ile geçimini sağlayan 7 çocuk babası Hüseyin Zeynel Solak'ın mükerrer oy kullanmaktan cezaevine girmesiyle ailesi Kurban Bayramı'nda zor günler yaşıyor.


29 Mart 2004 yerel seçimlerinde mükerrer oy kullandığı tespit edilen ve 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Zeynel Solak'ın eşi ve çocukları Kurban Bayramı'nı evde yalnız geçirdiler.

Eşi cezaevinde olan Miyeser Solak, "Eşim cezaevine girdikten sonra hiç kimse bizlere yardım elini uzatmadı. Resmen kaderimize terk edildik. Devlet büyüklerine seslendik, onlar da bizlere sahip çıkmadı. 7 çocukla beraber perişan bir şekilde ortada kaldık. İnsanlarda merhamet duygusu kalmamış. Çocuklar bu bayram
babalarını sordular, onlara babalarının çalışmaya gittiğini söyledim. Şu an evimde yemek yapacak tüpüm dahi kalmamış. Ama artık hiç kimseden yardım talebinde bulunmayacağım. Yardım talebinde bulunduğumuz zaman insanlar bize duygu sömürüsü yapıyor gözüyle bakıyorlar. Bu bayram bize zehir oldu. Allah yardımcımız olsun. Başka da bir şey demiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 10:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?