5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Murat Karayılan'ın öldürüldüğü iddiası

Terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda ve ABD'nin arananlar listesinde bulunan Murat Karayılan'ın köyünde sessizlik hüküm sürerken, köylüler Murat Karayılan'ın öldürüldüğüne dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin ardından örgütün başına geçen Murat Karayılan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1 Mayıs 2008 tarihindeki hava operasyonunda öldüğüne dair iddialar gündeme gelirken, Karayılan'ın köyünde sessizlik hüküm sürüyor. Yakınları, Murat Karayılan'ın öldürüldüğüne dair kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan köyde bulunmazken, kız kardeşleri olayla ilgili konuşmayacaklarını ve basında yanıltıcı ve çarptırıcı haberlere yer verildiğini savundu. Yakınları ise, "Biz de haberleri basından takip ediyoruz. Bizim kendisiyle herhangi bir görüşmemiz olmadı, bu mümkün değil. Öldüğüne inanmıyoruz" diye konuştu.

Örgütün lider konumundaki Murat Karayılan'ın yıllarca kaldığı Kandil Dağı'nda bu tür haberlerin sıkça çıktığını belirten köylüler, bu haberlerin şimdiye kadar asılsız çıktığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Konak köyü Sakaltutan mezrasında yaşayan köylüler ise konu hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacaklarını söyledi.
Bu arada, Murat Karayılan'ın Sakaltutan köyünde 2005 yılında hayatını kaybeden annesi Zeynep Karayılan'ın mezar taşında "Muradın annesi" ifadesinin bulunduğu görüldü.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel aydar IP: 85.104.57.xxx Tarih : 9.05.2008 17:24:36

ölmemiştir ölü süsü verilmiş ona kim bilir şimdi hngi dağdadır o.........