5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

MÜSİAD Başkanı'ndan çözüm paketi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, "Türkiye'nin güneydoğusunda kanayan bir yara var.

Bu yara, terör şeklinde kendini gösteriyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için seferberlik gerekiyor" dedi.
MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi'nin 12. genel kurul toplantısına katılmak için Şanlıurfa'da bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Eski MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdülkadir Canpolat'ın verdiği akşam yemeğine Ömer Bolat'ın yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdülmütalip Akdemir, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye'nin kalkınmasında müteşebbis gücün çok önemli olduğunu belirterek, her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyledi. 700 bin gencin iş istediği ülkede, hükümetin önünü açmak gerektiğini savunan Bolat, "Bu ülkede müteşebbis var" dedi. MÜSİAD olarak ekonomi, sosyal ve dış politikada yön verici çalışmalar yaptıklarını anlatan Ömer Bolat, "Türkiye'nin güneydoğusunda kanayan bir yara var. Bu yara, terör şeklinde kendini gösteriyor. Güneydoğu Anadolu için Güneydoğu Anadolu kalkınma seferberliği gerekiyor. Bölge halkı ülkesini çok seviyor.


Ortak paydalar taşıyor insanlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için rapor hazırlıyoruz. Türkiye'nin diğer bölgelerindeki kuruluşlar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuruluşlara kardeşlik bağı başlatmalı. Türk işadamları dünyayı fethediyor. Türkiye'de 2.5 milyon işsiz olduğunu biliyoruz. Son 5 yılda ekonomi ve siyasette istikrar iyi seyrediyor. Nüfusumuz artıyor. Özel sektörün senede en az 35 milyar dolar yatırım yapması gerekiyor. Yeni gelenlere iş imkanı yaratmak için bu gereklidir" ifadelerini kullandı.


Teşvik rejiminde revizyon yapılması gerektiğini savunan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, bunda da Doğu ve Güneydoğu'ya öncelik verilmesi gerektiğini kaydederek, "Hem sektörel hem de 5-10 yıl kurumlar vergisi alınmadan, konfeksiyon, turizmde cazibe oluşturacak atılımlar yapılmalı. Asayiş ve huzur ortamı tam sağlanırsa, bu bölgeye yatırım akışı olur. Bu bölgeden batıya sermaye akışı durur. 2001 krizinden sonra genel anlamda ekonomide istikrar ve huzur ortamı sağlandı. Bunun üzerine tuğla konmalı.


Hükümetten istediğimiz; maliye mikro reformu dediğimiz sigorta, kurum girdi maliyetini azaltma; bunu yaparsak dünya ile rekabet edebiliriz. Bu millet, bu ülke zor günlerde kendisini kurtarmayı başardı. Yeter ki, huzur ve istikrarı kaybetmeyelim. Türkiye'de kim hükümet olursa olsun, huzur ve istikrarın devamı gerekiyor. Dernekçilik yapmıyoruz, kazanırken toplumla paylaşım çalışması yapıyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 23:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?