4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Müsiad'dan 2006 yılı değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, kentteki sağlık, tarım, eğitim gibi sektörlerde yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını söyledi. 

MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, bugün gazeteciler ile birlikte yaptığı basın toplantısında 2006 yılının değerlendirmesi ve yapılması gerekenleri anlattı. 

Canpolat, "1 milyon 500 bini aşan nüfusuyla Türkiye'nin 9. büyük kenti olan Şanlıurfa 21. yüzyılda olmamıza rağmen bir çok alanda yoksun bırakılmıştır. Yarım kalan yatırımlar tamamlanmadığı gibi, olması gereken devletin bazı kurumları da Şanlıurfa'da bulunmuyor. Bunlardan biri de Adli Tıp Kurumu'dur. Bir kaç ay geriye döndüğümüzde Harran ilçemizde asker ziyaretinden dönen bir ailenin içinde bulunduğu araç sulama kanalına düştü. Boğuldukları kanaldan cesetleri çıkarılan bir ailenin 6 ferdinin cesetleri otopsi için Adana'ya götürülmek istendi. Maddi imkansızlıklar yüzünden cesetleri toplu olarak klimalı bir araç yerine bir kamyonetle gönderildi. Otopside 2 gün bekleyen cenazeler aşırı sıcaklar nedeniyle kokmuş bir şekilde Şanlıurfa'ya yine aynı araç ile getirilerek defin edilmiştir. MÜSİAD olarak bu olayın üzerine giderek gündeme getirdiğimizde çok kısa zaman içerisinde Adli Tıp Kurumu'nun Şanlıurfa'ya kurulacağı açıklanmıştı. Ancan o günden bu yana kurulacağı söylenen Adli Tıp Kurumu ile ilgili bir arpa boyu yol alınamamıştır" dedi. 

MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, her platformda Akçakale sınır kapısını gündeme taşıyıp açılması için mücadele ettiklerini de kaydederek, "Bu konudaki mücadelemiz sürecektir. Zaman zaman acil hastalar için kan gerekiyor. Ancak Şanlıurfa'da Kan Merkezi bulunmadığından çeşitli organlardan anons yapılarak kan aranıyor. MÜSİAD olarak 'kan kardeşim olur musun?' adıyla kan bağışı kampanyası düzenledik. 120 ünite kan bağışı topladık. Derslik sıkıntısı had safhada. Eğitime katkıda bulunmak için valiliğin öncülüğünde hami kuruluş projesine destek olarak Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun onarımı yapılıp 2006-2007 eğitim öğretimine yetiştirdik. Şanlıurfa'da yarım kalan yatırımların takipçisi olacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?