5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Müstakil ev sorunu çözüme kavuşuyor

Şanlıurfa Belediyesi resmi kurum ve kuruluşlarda önemli sıkıntılara neden olan müstakil tapu sorununun çözülmesi için çalışma başlattı.

Şehrin bazı mahallelerinde tarla tapusu olarak görünen ancak üzerinde müstakil evlerin yer aldığı bölgelerde mahalle muhtarları vasıtasıyla tapu işlemleri başlatıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Şanlıurfa'nın Osmanlı, Hayati Harrani, Selçuklu, Eyyüpkent, Eyyüpnebi ve Yenice mahallelerinde yaşanan tapu sorunlarını bir bir çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Hayati Harrani Mahalle Muhtarlığı'nda diğer mahalle muhtarları ve ilgili belediye birim amirleri ile konuya ilişkin bir toplantı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, bölgede yaşanan tapu sorununun ortadan kaldırılması için planlama çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydederek, "Osmanlı, Hayati Harrani, Selçuklu, Eyyüpkent, Eyyüpnebi ve Yenice mahallelerinde tarla tapusu olarak görünen ancak üzerinde müstakil evlerin yer aldığı bölgelerde mahalle muhtarları vasıtasıyla tapu işlemlerine başladık. Vatandaşların tapularını alabilmeleri için yapmaları gereken tek şey Şanlıurfa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve vekaletname ile başvurmalarıdır. Bu işlemi gerçekleştirirken vatandaşlardan cüzi bir harç ücretinin dışında başka bir ücret talep edilmeyecektir. Belirtilen bölgede yeni bir yerleşim planı hazırlayacağız. Planda yeşil alan ve yollara dikkat edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?