5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Müteahhitler'in sorunları konuşuldu

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belde Belediyesi ve Şanlıurfa Müteahhitler Derneği Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, inşaat sektörünün beklentileri ve sorunları tartışıldı.

Karaköpre Belde Belediye Kültür salonunda yapılan toplantıya Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Müteahhitler Dernek Başkanı Mustafa Yavuz, Karaköprü Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Güneş, İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer Faruk İriadam, Fen İşleri Müdürü Ali İhsan Çayan, Belsan A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Konur, çok sayıda Müteahhit ve inşaat sektörünün çalışanları katıldı.

Modern bir Karaköprü beldesi için el ele verdiklerini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, "Dernek başkanınız ile birlikte ortak sorunlar masaya yatırıldı. Varolan sorunları çözmeye çalıştık. Ancak bizimde talep ve isteklerimiz var. Bir inşaata başladığınız gibi, çevre düzenlemesi ile iskan tamamlanıp, o şekilde vatandaşa teslim edilsin. Ama bazı arkadaşlarınız dürüst çalışan işadamlarına sekte oluyorlar. Şu an bazı arkadaşlar, yap sat değil de, sat yap, yada yüksek oranda kat karşılığında iş aldıklarından kaliteli işçilik yapamaz durumuna düşüyorlar" dedi.

Karaköprü'de halkın tüm sorunlarını aktardığı kurum olduklarını belirten Başkan Güzel, "Bugün bir çok il ve ilçeden daha büyük olan Karaköprü'de tek resmi kurum Belediyedir. Dolayısı ile vatandaşımız sorunlarını bize iletiyorlar. Elektrik , telekom, sağlık gibi diğer sorunları bize aktarıyorlar, bizi muhatap kılıyorlar. Bir çok müteahhit arkadaş apartmanını tamamlamadan başka bir apartmanın işine başlıyor ve vatandaş sorunlarını bize aktarıyor. Kaliteli iş yapınız, biz belediye olarak sizlerin kazanmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa'da inşaat sektörünün büyük çoğunluğunu ekmek kapısının Karaköprü Belediyesi olduğunu belirten Müteahhitler Dernek Başkanı Mustafa Yavuz, "Bugün birlik ve beraberlik içinde olması gereken bu çatı, maalesef bir arada olamıyor. Bizim kendi içimizde hal etmemiz gereken sorunlarımız vardır. İçimizde bazı arkadaşlar kaçak su kullandıklarını öğrendik. Bu ayıptır. Milyarlarca harcama yapacaksın, binayı tamamlayacaksın, sonra küçük hesaplar içinde olacaksın. İskan alınmadan su ve elektrik abonesi yapılmayacaktır. Sizlerin tüm sorunları yetkili mercilere ulaştırıyoruz. Şu an Karaköprü Belediyesi ile var olan sorunları giderdik, ama sizde lütfen üzerinize düşen sorumluluğu yerine getiriniz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 11:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?