5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Müze Kart'la tarihe yolculuk

Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Geçici Müze Kart'larının 20 YTL karşılığında satışa sunulduğunu belirtti.

Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından hazırlanan Geçici Müze Kartı'nın her Türk vatandaşının alabileceği belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımız Türk vatandaşlarının müze ve ören yerlerine ilgisini artırmak, halkımızın müze ve ören yerlerine ekonomik koşullarda giriş yapmasını sağlamak, buraları sadece eserleri görmek için gelinen yer değil, aynı zamanda kültürel yaşam alanları olmasını sağlayacak 'Müze Kart' çalışmasını başlatmıştır. Bir yıl süre ile geçerli olacak 'Müze Kart' ücret karşılığında müze giriş alanlarında, hava alanında ve web sitesi aracılığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde satışa sunulacaktır. Müze Kart edinen vatandaşlarımız, Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerlerinin istedikleri zaman, istedikleri sıklıkta ziyaret etme olanağını bulacaktır. Müze Kart Basım İstasyonlarının bulunmadığı müze ve ören yerlerinde satışa sunulmaktadır. Geçici Müze Kart kimlik kartı ile beraber kullanılmaktadır. Müze Kart'la değiştirilmek suretiyle iki ay süresince geçerlidir. İki ay içerisinde bulunduğu en yakın müze kart istasyonunda Müze Kart'a dönüştürülecektir.Bakanlığımıza bağlı tüm müze ve ören yerlerinde geçerlidir. Geçici Müze Kartı Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerlerinden kimlik ibraz etmek suretiyle satın alınabilir. Geçici Müze Kartın bedeli 20 YTL'dir" denildi.

Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri, Geçici Müze Kartı'nın geçerlilik süresi iki ay olduğunun belirtildiği yazılı açıklamada, "Geçici Müze kartın müze kart ile değiştirilmesi esnasında herhangi bir değiştirme bedeli ödenmeyecektir. Geçici müze karta sahip kişiler müze karta sahip olabilmek için en yakın müze kart basım istasyonuna kimliklerini ibraz ederek sahip olabilirler. Bakanlığımız, vatandaşlarımızın müze ve ören yeri ziyaretlerini arttırmak, tarih ve arkeoloji bilincini yükseltmek üzere sadece Türk vatandaşlarını kullanımına sunulacak Müze kart projesini hayata geçirmiştir. Müze kart sahibi herkes Türkiye'deki 300'ü aşkın müze ve ören yerini bir yıl boyunca dilediği kadar gezebilecek, ayrıca bilet satın almayacaktır.

Müze kart, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan tüm müze ve ören yerlerine yılda sadece 20 YTL karşılığında sınırsız ziyaret olanağı sağlar. Ancak müzeler içinde ayrıca biletle girilen Harem Dairesi, Yamaç Evler, Karanlık Kilise, Karyalı Prenses gibi taşıma kapasitesi düşük seksiyonlarda geçerli olmayacaktır. Müze kart satın alabilmek için Türk vatandaşı olmak yeterlidir. Müze kart kişiye özel olup, kart sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamaz. Müze kart tüm müze ve ören yerleri gişelerinde 20 YTL karşılığında satışa sunulmuştur. Ancak elektronik turnikeli geçiş sistemi bulunmayan müze ve ören yerlerinde geçici kart verilecektir. Müze kart tüm satış noktalarında TC Kimlik kartı, pasaport veya sürücü ehliyetinin ibrazı ile alınabilmektedir. Müze ve ören yerlerine ek olarak Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü bünyesinde kurulan Müze kart Merkez Ofisi ve DÖSİMM İstanbul İşletme Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği bünyesinde kart basım istasyonları kurulmuştur.

Müze kart alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir. Müze kartın kaybedilmesi veya çalınması halinde Müze kart Satış Noktası'ndan ücreti karşılığında 20 YTL alınabilir. Ancak bu durumda kayıp ve çalıntı kartın sistemden silinmesi gerekmektedir. Kişiler Müze kartların ücretlerini nakit veya pos makinesi bulunan yerlerde kredi kartıyla ödeyebilirler" ifadeleri yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 11:11:55
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 11:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru üstündağ IP: 88.230.248.xxx Tarih : 19.07.2008 12:08:15

Muhteşem bir faaliyet. Tüm ilgililere binlerce kez teşekkür edihyorum. Öğretmenim ve müzeye gitmek için on kere düşünüyordum. Çok mutlu oldum çok teşekkür ederim.