5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Neştersiz böbrek ameliyatı

Şanlıurfa'nın Siverek Devlet Hastanesi’nde gelişen son teknolojik tıbbi aletler kullanılarak neştersiz böbrek taşı ameliyatları yapılmaya başlandı.
Siverek 100 Yataklı Devlet Hastanesi'nde bir süre önce son teknolojik tıbbi aletler kullanılarak neştersiz böbrek taşı ameliyatları yapılıyor. Her gün biraz daha modernleşip, bölge hastanesi konumuna gelmeye çalıştıklarını belirten Hastane Başhekimi Dr. Abdullah Çıngı, hastanede son günlerde iyi gelişmeler olduğunu belirtti.


Çıngı, iki ameliyathanenin faal durumda olduğunu ve bugüne kadar böbrek taşı ameliyatlarını neşterle yaptıklarını söyledi. Hastaneye yeni alınan sistem sayesinde üroloji ameliyatlarının bir çoğunun neştersiz yapıldığını kaydeden Çıngı, bu sistem olmadığı için hastaların çevre il hastanelerine gitmek zorunda kaldığını ifade etti. Yeni sistem sayesinde artık hastaların çevre hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklarına dikkat çeken Çıngı, yeni alacakları modern tıbbi cihazlarla hastanenin bölge hastanesi konumuna geleceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?