5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Nevruz komitesine soruşturma

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2008 yılı Nevruz kutlamalarını organize eden komite ile Belediye Başkanı Emrullah Cin hakkında soruşturma başlatıldı.

2008 yılı Nevruz kutlamalarını organize eden Nevruz Komitesi ve etkinlikler sırasında bir konuşma yapan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yaptığı konuşma nedeniyle savcılıkta ifade veren Cin hakkında 2007 Nevruz kutlamaları sırasındaki konuşmalarından dolayı açılan davanın da halen sürdüğü öğrenildi.

Tertip komitesinde bulunan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, DTP Yöneticisi Mehmet Sinan Burun, Tümbel-Sen Şube Başkanı Haci Çetin, Genel-İş Sendikası Temsilcisi Nuri İnan, Eyüp Bıçak, DTP Kadın Kolları'ndan Fatma Silgir, Eğitim-Sen Temsilcisi Cengiz Oktay'ın ise sağlık kontrolünden geçirildiği ve haklarında gözaltı tutanakları düzenlendiği öne sürüldü.

Sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahıslar, "yasa dışı pankart taşıdıkları, slogan attıkları ve yürüyüş düzenledikleri" iddiasıyla ifade verdi. Üyeler, daha sonra tekrar sağlık kontrolünden geçirilerek serbest bırakıldı.

Nevruz Tertip Komitesi hakkında dava açılıp açılmayacağına savcının karar vereceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 16:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?