5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Nevruz provakatörleri adliyede

Şanlıurfa'daki Nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak polise taşlı saldırıda bulunan 102 kişiden 12'si adliyeye çıkarıldı. 90 kişi ise polisteki ifadelerinin ardından savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Haliplibahçe Mahallesi Direkli alanında DTP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından organize edilen Nevruz kutlaması sırasında, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyarak terör örgütü propagandası yaptığı ve polise taş atarak mukavemette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 102 kişinin polisteki ifadeleri tamamlandı. 90 kişi savcının talimatı ile serbest bırakılırken, 12 kişi ise bugün saat 14.30'da adliyeye çıkarıldı.

Adliye önünde çevik kuvvet polisi geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye bahçesinde oluşturulan güvenlik çemberinden götürülen 12 kişinin savcılıktaki ifade verme işlemi halen sürüyor. Şahıslar, "suç ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak ve polise mukavemette bulunmak" suçlarından ifade veriyor.

21 Mart Nevruz etkinlikleri sırasında kalabalıktan ayrı bir yerde bulunan iki ayrı grup, PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak yürüyüşe geçmişti. Göstericiler, Şehitlik Parkı yakınlarına gelerek burada güvenlik önlemi alan polise taşlı saldırıda bulunmuştu. Olayların yaşandığı sırada 65 kişi gözaltına alınırken daha sonra yapılan operasyonlarda bu sayı 102'ye yükselmişti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?