4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Nevruz'da gözaltına alınanlar serbest

Şanlıurfa'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açarak terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi serbest bırakıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından 20 Mart Cumartesi günü BDP Eş Başkanı Gülten Kışınak'ında katılımıyla düzenlenen ve terör örgütü PKK'nın gösterisine dönüşen Nevruz kutlamasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açıp yasadışı slogan attıkları iddiasıyla 13 kişi göz altına alınmıştı. 18 yaşından küçük olan 5 kişi Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, 8 kişi ise sorgulamaya alındı. 18 yaşından küçük olan 4 kişinin çocuk şubesinde, diğer 4 kişinin de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliye ye sevk edildi.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 18 yaşından küçük 4 kişi savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 4 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 4 kişi için adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 18:22:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 15:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?