5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Nihat Taş'tan 1 Mart mesajı

Şanlıurfa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMO) Başkanı Nihat Taş, 1 Mart Muhasebeciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, meslektaşlarının gününü kutladı.

Mesleklerinin 20. yılına girdiklerini belirten Nihat Taş, "Meslek mensubu ve stajyerleriyle sayıları yüz bini bulan muhasebe camiamız; araştıran, bilgi üreten, yöneten ve yönlendiren olmakla iş dünyasında ve toplumda saygın bir konumdadır. Üst kurulumuz TÜRMOB ve odalarımız; kuruluşundan bu yana tabandan aldığı güç ve destekle yarınlarımızı en iyi şekilde oluşturma gayreti içinde olmuştur.

Bu gayretlerin sonucu olarak muhasebe meslek çalışanı arkadaşlarımız, mesleklerine, odalarına ve Birliklerine en çok sahip çıkan meslek örgütlerinden biri olmuşlardır" dedi.

Muhasebe ve mali müşavirlik mesleğinin önemine değinen Taş, "Bugün meslektaşlarımız, işletmelerin mali politikalarına yön veren, destek veren, yönlendiren ve yöneten konumuyla ekonomik hayatın vazgeçilmezidir. Mali müşavirlik mesleği güncel bilgiye gereksinim duyulan, teknolojik gelişmelerle paralellik gösteren ve her şeyin ekonomiye odaklandığı dünyada olmazsa olmaz meslek grupları içinde yer almaktadır. Meslek mensuplarımız; mesleki değerler, etik kurallar, dürüstlük, tarafsızlık ve mali olaylardaki
dik duruşuyla kamusal görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadırlar.
Ülkemiz ve dünya kriz nedeniyle aslında bu aralar keyifsiz. Toplum olarak yapmamız gereken; yüzyılın belası krizden fazla yara almadan, en az hasarla kurtulmak için çaba sarf etmektir. Yaşadığımız toplumun refahı ve mutluluğu herkes gibi bizim için de son derece önemli. Bu nedenledir ki, meslek camiası olarak mesleki konuların yanında; sosyal ve kültürel yanımızla da toplumsal konularda olayların içinde olup, çözümler üretmeye devam ediyoruz. Yoğun beyan dönemini yaşamaya başlayacağımız günlere doğru giderken 1 Mart günü, bir günlüğüne de olsa iş stresinden kurtulup, kendimize zaman ayırma fırsatı yakalayacağız. Tüm muhasebe camiamızın 1 Mart Muhasebeciler Günü kutlu olsun."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 09:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?