30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

O geleceğin bayan jokeyi

Türkiye’de en iyi Arap atlarının bulunduğu Şanlıurfa’da, yarış atları çocuklar tarafından yetiştiriliyor. Şanlıurfalı 9 yaşındaki ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Fatma Tumbul, kendisinden 8 yaş küçük "Tumbul Fatma" isimli atını yarışlara hazırlıyor.

750 damızlık, 450 koşan atı bulunan Şanlıurfa’da, Tumbul ailesinin onlarca atı gerek Şanlıurfa ve gerekse Şanlıurfa dışındaki hipodrumlarda koşuyor.

Fatma Tumbul, kendisinden 8 yaş küçük "Tumbul Fatma" isimli atını yarışlara hazırlıyor. Daha küçük yaştayken ata binme heveslisi olduğunu belirten Fatma Tumbul, "Ata binmeyi babam öğretti. Bizim bir çok atlarımız gerek Urfa’da ve gerekse Urfa dışındaki hipodrumlarda koşuyor. Ben de büyüyünce jokey olmak istiyorum. Arap atlarının merkezi Şanlıurfa’da atları genelde çocuklar yarışlara hazırlar. Benim adım Fatma Tumbul, bu atı çok sevdiğim için babam da atın ismini ’Tumbul Fatma’ koydu" dedi.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, 1999 yılında Şanlıurfa’da başlayan resmi at yarışlarıyla bir canlılık geldiğine dikkat çekti.

Altun, "Yarış sahasında bugün için mevcut ahırda barınan atların seyisleri, antrenör ve herkes için iş imkanı sağlanmıştır. Yaklaşık 50 kişi istihdam görmekte. Şanlıurfa’da yapılan yarışlar, Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 14:55:47
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?