3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

O molotofçu suç makinesi çıktı

POLİSTEN KAÇAN MOLOTOFÇU SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde BDP'nin basın açıklaması sonrası BDP'lilerin polise taşlı sopalı saldırı yapılıp ilçede gergin saatlerin yaşanmasına sebep olan ve yaşanan kargaşadan yararlanarak polisin elinden kaçan 23 yaşındaki molotofçu, evine yapılan baskınla gözaltına alınıp tutuklandı. Molotofçu zanlı deyimi yerindeyse suç makinesi çıktı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari'de öldürülen 9 PKK'lı için basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklaması sonrası elinde bir poşet dolusu Molotof kokteyli olan bir partili polisler tarafından fark edilip gözaltına alınmıştı. Şahısın gözaltına alınmasıyla yaklaşık 200 kadar BDP'li şahsı polislerden geri almak için linç girişiminde bulunup taşla sopayla saldırarak, bölgeyi savaş alanına çevirmişlerdi. Yaşanan bu kargaşadan yararlanan M.P. polisten kaçarak kurtulmuştu. 5 gün sonra Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı bazı istihbarat çalışmaların ardından bugün terörle mücadele ekipleri tarafından polisten kaçan M. P.'nin evine yapılan baskınla gözaltına alındı. M.P. savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılıp tutuklandı.

Zanlı yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeden cezaevine gönderildi. Polisten kaçıp daha sonra yakalanan Molotofçu deyimi yerindeyse suç makinesi çıktı. 23 yaşındaki M.P. son 2 yıl içinde uyuşturucu kullanma, cinsel istismar, bayan öğretmene cinsel taciz, hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunuyor ve son olarak elinde saldırıya hazır bir poşet dolusu molotofkokteyli ile yakalandı. Bu arada Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri polislere taş ve sopa ile saldıran BDP'lileri çekilen polis kamerasından tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 11:06:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?