5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

O yol için uzlaşma arayışı

KAPANAN ÇEVRE YOLU İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Şanlıurfa'da 12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Karayolları ile (TCK) mahkemelik olan ve parasını alamadığı için yolu kapatan arazi sahibi Eyyüp Direkli ile uzlaşma çalışmaları başlatıldı.

Şanlıurfa İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, arazi sahipleri ile görüşerek olayı tatlıya bağlayacaklarını söyledi.

Beyazgül, "Arazi sahipleri bizi kırmayıp, davetimizi kabul ederek, ziyaret etti. Kendileri ile görüşme halindeyiz ve görüştük. Karayolları ile de iki gündür görüşmelerimiz devam ediyor. Sorunun nedeni yanlış anlaşılma, sorunun nedeni iletişimsizlik. Aslında maddi bir problem yok, karayolları açısından da bir problem yok. Bugün Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüzden Karayolları

Kamulaştırma Müdürümüz Serkan beyde Şanlıurfa'ya geliyor. Öğlen birlikte olacağız. İyi niyet çerçevesinde inşallah yol sorununu çözeceğimize inanıyorum. Şanlıurfa ve Türkiye gündeminden de bu iş kalkacak diye düşünüyorum. İl Genel Meclisi olarak bu olaya karşı duyarlıyız ve çalışmalarımıza da devam edeceğiz.

Arazi sahibi Eyyüp Direkli ise, Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün daveti üzerine geldiklerini ifade ederek, "Öğleden sonra görüşmelerimiz olacak. Bizde tabi ki, çözümden yanayız. Yol sorunun bir an önce çözülmesini bende istiyorum. Şanlıurfalıların mağdur duruma düşmelerini istemem. Şuan itibariyle Karayollarının her hangi bir talepleri olmadı. Sanırım öğleden sonra görüşmelerimizde bu konulara yer verilecek. Şanlıurfa İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün de katkısıyla kısa sürede bu sorun ortadan kalkar. Şimdiye kadar bizimle ilgilenen hiç olmadı. İlk olarak İl Özel İdaresi bizimle ilgilendi. Bizimle ilgilendikleri içinde İl Özel İdaresi'ne teşekkür ederim" dedi.

KAPANAN ÇEVRE YOLU İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 14:28:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 23:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?