5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ödenek sulamaya harcanacak

 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, hükümet tarafından Devlet Su İşleri'ne ayrılan 1 katrilyona yakın ödeneğin yüzde 80'ninin sulamada kullanılacağını söyledi.

Basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya gelen GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa'ya taşınan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Mart'ta açılışı gerçekleştirilen GAP BKİ Başkanlığı'nın yapacağı faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır'da açıkladığı GAP Eylem Planı kapsamında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin de Şanlıurfa'ya taşınmasına karar verildiğini kaydeden Karahocagil, "270'e yakın personelimiz var. 150 Ankara'da, 180’de Şanlıurfa'da çalışıyordu. Şu an Şanlıurfa'da 200 personele ulaşmak istiyoruz. Projenin etkin yürütülmesi için katkı sunacağını düşünüyorum. 20 yıllık bir düzen vardı, o düzeni bozmak çok zordu. 100 civarında personelle buraya geldik. 80 tane bölgenin personeli vardı, 50 civarında da gelecek olan var. Burada 200'ün üzerinde personelle hizmet vermeyi düşünüyoruz. 30 personelimiz de Ankara'da kalacak. Torpilli değil de, daha çok ihtiyacı olan Ankara'da kaldı" dedi.

GAP BKİ Başkanlığı'nın Şanlıurfa'da bölge halkına daha yakın olacağını ifade eden Karahocagil, "Yıllardır GAP İdaresi'nin bölgede olması gerektiği söyleniyordu. Biz projelere yani insana daha yakın olacağız. Bölgedeki insanların dertlerine ve ihtiyaçlarına daha yakından bakacağız. Buna göre proje gerçekleştireceğiz. Böylece üretimimizin daha da artacağına inanıyorum. DSİ'ye 1 katrilyona yakın ödenek ayrıldı. Bu yatırımların yüzde 80'i sulamaya ayrılacak" diye konuştu.

Kentte görev yapan basın mensupları ile tanışan Karahocagil, daha sonra kendisine sorulan soruları cevaplandırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 12:31:30
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 13:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?