8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Ödeneksizlikten karayolları bitirilemiyor

Şanlıurfa'da yapımı devam eden karayolu projelerinin ödenek yokluğu yüzünden ağır aksak devam ettiği bildirildi. Şanlıurfa'da bir çok proje 1-2 yıl öncesinden başlamasına rağmen, ödenek yokluğundan tamamlanamıyor. 

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, kentin karayolları ağı bakımından Türkiye'nin en geri kalmış ili olduğunu söyledi. Canpolat, Şanlıurfa'nın yüzölçümü ve nüfusu göz önüne alındığında karayolları ağının yeterli olmadığını kaydederek, "İlimizin dört tarafından gelen yol bağlantıları şehir merkezinden geçmektedir. Ülkemizde ilçeler dahi karayolları ağını şehir dışına çıkarmışlardır. 40.5 kilometre uzunluğunda olan Şanlıurfa-Viranşehir yolunun proje bedeli 25 milyon YTL'dir. Bu yolda bugüne kadar 1 milyon 950 bin YYTL harcama yapılmış ve yüzde 10 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Geriye kalan kesimin bitirilmesi ve yolun tamamlanabilmesi için ödeneğe ihtiyaç vardır. Bu ödenek sağlandığı taktirde, projenin 2007 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Şanlıurfa-SSK köprülü kavşağın proje bedeli 11 milyon YTL'dir. Bu yolda bugüne kadar 1 milyon YTL harcama yapılmış, yüzde 10 fiziki gerçekleşme, 2006 yılı için 4 milyon YTL'ye ihtiyaç vardır. Bu ödenek sağlandığı taktirde proje 2007 yılında bitirilir. Şanlıurfa-Akçakale yolu 56 kilometredir. Bu yolun ilk 20 kilometresi Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 2000 yılında ihalesi yapılarak çalışmaya başlanmıştır. İlk 20 kilometrelik kesimin proje maliyeti 9 milyon 500 bin YTL olup, 2005 yılı sonu itibariyle 7 kilometrelik kesim asfalt sathi kaplamalı olarak trafiğe açılmıştır. Geri kalan bölümün tamamlanabilmesi için 2 milyon 800 bin YTL ödeneğe ihtiyaç vardır. Sonuç olarak Akçakale yolunun 56 kilometrelik yolunun tamamlanabilmesi için toplam 19 milyon 128 bin YTL'ye ihtiyaç vardır" dedi. 

Şanlıurfa-Gaziantep, Şanlıurfa-Adıyaman Atatürk Barajı yolu 55 kilometre uzunluğundaki Harran Elbağrur Şuayip şehri ve Soğmatar yolunun yapılmadığına dikkat çeken MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Canpolat, yıllardır birikmiş bu yol sorununa çareler ve çözümler üretmek için acilen bakanlıktan yetkili uzman ve personelin Şanlıurfa'ya gelmesi gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 12:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?