5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilerden Avrupai eğitime tepki

Şanlıurfa Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi, 2007-2008 eğitim-öğretim yılına branş dersliği sistemiyle başladı ancak öğrenciler uygulamadan pek memnun kalmadı.


Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) girmeden, Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi AB'ye göre öğretmen branş ders sistemine geçti. 420 öğrencisi bulunan okul, öğrencilerini sınıflara yerleştirmek yerine okuldaki 26 sınıfı branşlara göre ayarlayarak öğretmenlere dağıttı.


Okul idaresinin öğretmenlere verdiği sınıfların kapılarının yanına öğretmenleri adları ve branşları yazıldı. Öğrenciler, görecekleri derslere göre sınıf değiştiriyor. Teneffüs zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler çantalarını alarak bir sonraki dersin işleneceği sınıfa hareket ediyor.


Okul idaresinin uygulamaya soktuğu branş dersliği uygulamasına öğrencilerin çoğunluğu tepki gösteriyor. Mehmet Güneş Anadolu Lisesi öğrencileri, "Okulumuzda her öğretmenin bir sınıfı var. Geçen yıl bizim sınıfımız vardı, bu yıl yok. Eskiden öğretmen sınıflarımızı dolaşıyordu. Şimdi 30 öğrenci sınıf sınıf dolaşıyor. Ders bitiminde öğretmen kapıyı kilitliyor. Avrupa'da yaygın olan bu yeni sistemden memnun değiliz. Burada da faydalı olacağı söyleniyor ama Avrupa sisteminde olanaklar fazla, öğrencilerin kendi kişisel dolapları var. Bizde olanaklar az. Ders bittiğinde ve teneffüslerde çantalarımızı yanımıza alıyoruz. Tuvalete gittiğimizde bile çantalarımızı yanımızda götürüyoruz. Boş zamanlarımızda ders çalışacak yerimiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?