5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilerden polise karanfil

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde eğitim veren Özel Bilge Baran Koleji öğrencileri İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek polislere karanfil dağıttı.

Polis Haftası dolayısı ile Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulunan Baran Koleji öğrencileri, Emniyet Müdürü İbrahim Bayar'ı makamında ziyaret ettiler. Okul Müdürü Ahmet Güneş ve Müdür Yardımcısı Kenan Güneş ile 8 öğrenci, Emniyet Müdürünü ziyaret edip, polis teşkilatının 164. yıldönümünü kutladılar. Makamında kabul ettiği öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Bayar, polis mesleğinin önemini anlattı. Bayar, "Polis, halkın can ve mal güvenliğini sağlayıp, vatandaşların huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlar. Polis bu çalışmalarında halktan da destek alır" dedi.

Öğrencilerin, "Polisliğin zor bir yanı var mıdır?" sorusuna, "Her mesleğin zor yanları vardır" diyen Bayar; "Eskiden teknoloji gelişmeden önce belli başlı suçlar işlenirdi. O da çok yakın bir zamanda hemen çözülürdü. Ama teknolojinin gelişmesi ile bilişim suçlarında ve diğer suçlarda ciddi artışlar yaşandı. Tabi doğal olarak bunları çözmek için uğraşmak mesleğimizin zor yanlarındandır" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Emniyet Müdürü Bayar'a Türk Bayrağı hediye ettiler. Bayrağı öpüp alan Bayar, öğrencilere bu güzel hediyeden dolayı teşekkür etti. Emniyet Müdürlüğünde görevli amir ve polis memurlarını da ziyaret ederek karanfil veren öğrencilere, emniyet amiri Ahmet Yıldız eşlik etti. Emniyet birimlerini tek tek dolaşan öğrencilere birimler hakkında bilgi verildi.

Ziyaretlerinin öğrenciler için çok güzel geçtiğini belirten Okul Müdürü Ahmet Güneş, "Bu kutsal mesleği yapan polislerimizi, bu mutlu günlerinde yalnız bırakmak istemedik. Öğrencilerimizle beraber hem emniyet müdürümüzü ziyaret ettik hem de amirler ile polis memuru arkadaşlara karanfil dağıttık. Bu vesile ile de öğrencilerimiz polis mesleği hakkında bilgileri polis olan ağabeylerinden aldılar" dedi.

Öğrenciler daha sonra ziyaretlerinin ardından polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?