7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Öğrencilere 3 milyon 795 bin kitap

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006-2007 eğitim-öğretim sezonu için Şanlıurfa'da öğrencilere 3 milyon 795 bin 69 adet kitap dağıtılacağı bildirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz ders kitabı dağıtımı projesi kapsamında Şanlıurfa'ya toplam 3 milyon 795 bin 69 kitap gönderilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, şu ana kadar kente 2 milyon 200 bin adet kitap gönderildiği bunların büyük bir bölümünün dağıtımının gerçekleştirildiği bildirildi. Kitap dağıtımı için Ticaret Meslek Lisesi'nin spor salonunu depo olarak kullanan Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın gönderdiği kitapları burada bilgisayara kaydettikten sonra okullara göre tasnifini yapıp araçlarla gönderiyor. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Yıldırım başkanlığında okul müdürleri ile oluşturulan 5 kişilik komisyon gelen kitapları çeşitlerine göre ayırdıktan sonra ilçelere gönderiyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların açılış tarihine kadar kitap dağıtım işleminin tamamlanacağını ifade ederek, "Gönderilen 2 milyon 200 bin kitaptan 1 milyondan fazlası okullara teslim edildi. Komisyonun tasnifini yaptığı kitaplar, 12 taşıyıcı tarafından okullara gönderiliyor. Yapılan planlamaya göre, 18 Eylül 2006 tarihine kadar öğrencilerin kitapları eksiksiz olarak okullara teslim edilecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?