5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere fidan dağıttılar

Şanlıurfa'da 'Her öğrenci ve öğretmeninin dikili bir ağacı olsun' kampanyası kapsamında öğrenci ve öğretmenlere fidan dağıtımı yapıldı.

Fidan dikimi törenine; Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, öğretmenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Harran Ovası'nda yaşayan insanlara ağaç sevgisini aşılayarak, ağaçlandırılmış alanların artmasını sağlamak amacıyla 'Her öğrenci ve öğretmeninin dikili bir ağacı olsun' kampanyası adı altındaki proje hayata geçirildi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Harran ve Akçakale kaymakamlıkları arasında 2008 yılında yapılan protokoller ile 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Projesi' kapsamında Harran ve Akçakale merkez ve köylerinde toplam 184 okula 16 bin 850 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Harran ilçesine bağlı köy okullarında 21 Aralık 2008 tarihinde yapılan fidan dağıtımıyla hayata geçirilen projede kapsamında Akçakale ilçesinde ise, köy ve merkezde bulunan 87 okula bugün fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Harran Ovası'nda başlayan bu projeyle, bulunacak kaynaklarla beraber GAP Bölge Kalkınma İdaresince, GAP ilerinde kırsal nüfusa yönelik yeni ağaçlandırma kampanyaları başlatılması düşünüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 19:08:42
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 14:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?