5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere gazetecilik semineri

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerine 'Gazetecilik ve Gazetecilikte Yerel Medyanın Önemi' konulu seminer verdi.
Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen 'Gazetecilik ve Gazetecilikte Yerel Medyanın Önemi' seminerine Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat konuşmacı olarak katıldı. Radyo ve Televizyon Programcılığı seminer salonunda yapılan seminerde açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mehmet Hazar, bu tip toplantılarda meslekte yapılan mektepli, alaylı ayrımından
söz edildiğini ifade ederek, bu mesleği öğrenmek isteyen öğrencilerin gazetecilik yapan kişilerin deneyimlerini, onların hatıralarından ya da bizzat kendileriyle tanışarak, mutlaka onlardan istifade etmesi gerektiğini dile getirdi.
Bu anlamda yaptıkları bu tür toplantıları önemsediğini belirten Hazar, "Sadece şu serzenişte bulunmak isterim. Bu duyuruları yaptığımızda öğrencilerimiz işte gelen kişi yerel medyadan mı, ulusal medyadan mı? Gibi sorular sormaktalar. Sanki yerel medyayı küçümseme ifadesi görüyorum. Yerel medya en az ulusal medya kadar önemlidir. Bu gazeteciliğin icabıdır. Neden çünkü bütün insanlar kendilerine yakın olan haberi önemser bu yüzden yerel basın önemlidir" dedi.
Hazar'ın açılış konuşmasından sonra Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Gazetecilikte Yerel Medyanın Önemi konulu seminer verdi. Polat, yaptığı konuşmada, Marmara Üniversitesi Basın ve Yayın bölümünü bitirdiğini belirterek, okul yaşamı ile ilgili anılarını öğrencilerle paylaştı. Gazeteci olmak için sadece okulu okumakla yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Polat, okul ile birlikte bir basın kuruluşunda çalışılması gerektiğini söyleyerek, okuldaki eğitim ile pratikte yapılan
gazeteciliğinin birbirinden farklı olabileceğini, bu yüzden yaşanması gerektiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 19:13:43
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 10:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?