5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere gezi düzenlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet teşkilatının 164. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla Akçakale'den 40 ilköğretim okulu öğrenci geziye götürdü.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, geziye giden öğrencilerle polis lokalinde bir süre sohbet etti. Geziye öğrencilerle beraber İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Ak ve öğretmenler eşlik etti.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Biz çocuklarımızın ufkunu daha geniş tutmaya çalışıyoruz. Polis Haftası vesilesiyle çocuklarımızın, özellikle ilköğretim yaşında olanların, Türk polisini tanımalarını amacıyla böyle bir gezi etkinliği düzenledik. Şahsım adına bu etkinlikte emeği geçen başta İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'a ve tüm emniyet çalışanlarına, öğretmenlerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Şanlıurfa'da öğrencileri karşılamaya gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şuayıp Ünal, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Mehmet Bağış ve polisler karşıladı.

Öğrenciler önce Balıklıgöl'e götürüldü. Balıklıgöl'de balıklara yem atıldı ve ardından Hz. İbrahim'in doğduğu Mağara öğrencilere tanıtıldı. Şanlıurfa Kalesine götürülen öğrenciler, Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli polisler tarafından onlara Balıklıgöl ve Urfa Kalesi'nin tarihi hakkında bilgi veridi. Mozaik alış veriş merkezine götürülen öğrenciler. Mozaik alış veriş merkezinin bünyesinde bulunan oyun salonuna götürüldü. Öğrenciler burada doyasıya eğlendiler ve çarpışan arabaya ve atlıkarıncaya bindiler..

Gezi ile ilgili olarak görüşlerini belirten İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Minik gençleri aramızda görmekten mutluyuz Türk Polis Teşkilatı başta onların huzur ve mutluluğu için vardır. Biz her zaman teşkilat olarak okullarımıza yardımcı oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Eğer bizler, bu Polis Haftası etkinliği vesilesiyle siz değerli gençlere bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Burada sizin buraya gelmenize vesile olan başta İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl ve çok değerli öğretmenlerinize teşekkür ederim" dedi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün göndermiş olduğu hediye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Avni Ak, Kaymakam adına, İl Emniyet müdürüne takdim etti. Öğrencilere Çanakkale konulu çizgi film izletildi. Öğrenciler son olarak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şuayp Ünal, öğrencileri Kaçakçılık Şubesine götürdü. Burada K9 Köpeklerinin gösterisi öğrencilere izletildi. Öğrenciler bu gösteriden çok etkilendi.

Gezi hakkında izlenimlerini anlatan öğrenciler geziden çok memnun olduklarını daha önce Urfa'yı böyle gezmediklerini ifade ettiler. Büyünce meslek olarak polisliği seçeceklerini ve bu imkanı kendilerine sağlayan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve İl Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ettiklerini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?