5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere kitap semineri

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 44. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere 'kitap okuma sevgisi' konulu seminer verildi.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde yapılan seminere konuşmacı olarak katılan Türkçe öğretmeni Mahmut İspir, öğrencilere kitap okumanın yararlarını anlatarak, çeşitli bilgiler verdi.

Kitap okumanın sayısız faydaları olduğunu kaydeden İspir, "Kütüphane öncelikle toplumun bilgi ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. Toplumsal gelişime kültür aktarmak katkıda bulunmak için bilgi edinmek gerekir. Bu da ancak kitap okumakla mümkündür. Peki, neden kitap okumalıyız? Kitap okumanın faydaları nelerdir? Kitapla nasıl yaşanılır? Kitap okumanın insana kazandırdıkları nelerdir? Okuma sevgisi nasıl kazanılır? Sevgili öğrenciler, kitap bizim dünyaya ve bilgiye açılan kapımızdır. Kitap okumayı başkasına değil öncelikle kendimizi bilgilendirip istifade etmemiz için okumalıyız. Beyni doldurmak için değil, beyni tutuşturmak için okumalıyız. Biliyorum için değil, uygulamak için okumalıyız. Başkalarına buyurmak için değil, aklını ve kalbini doyurmak için okumalıyız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?