5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere motivasyon konferansı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, merkez ve köy ilköğretim okulu öğrencilere 'Öğrenci Başarısı ve Motivasyon' konulu konferans verildi. 

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, SODES ve Akçakale Kaymakamlığı organizatörlüğünde yürütülen ve halk kütüphanesi konferans salonunda verilen konferans, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul, öğrence başarı ve motivasyon ile ilgili bilgiler aktardı. 

Ertuğrul, "Öğrenciler olarak başarıyı yakalamak zorundasınız. Peki neden başarılı olmalıyız? Başarılı olmak için neler yapmalıyız? Başarı bizim için ne demektir? Sorularına cevap bulmak zorundayız. Öncelikle, annemize, babamıza, ülkemize ve kendimize bir iyilik yapmak için başarılı olmak zorundayız. Bunu başarmak içinde moralimizi yüksek tutmalıyız. Başarılı olmak için kendimize güven duymak durumundayız. Başarılı olmak için değerlerimize sahip çıkarak bunları yaşatmalıyız. Başarıyı elde etmek için öncelikle başaracağımıza inanmalıyız. İnanmadığımız hiçbir şeyde başarılı olamayız" dedi

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?