5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere rüya gibi gezi

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı tarafından yürütülen TC Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Yeteneklerimi Keşfediyorum, Ülkemi Tanıyorum" projesi kapsamında Kapadokya, İstanbul, Ankara gezisi 45 kişilik öğrenci grubu Akçakale ilçesinden hareket etti.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan TC Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında onaylanan ve finanse edilen, "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesinin üçüncü ayağı olan Kapadokya, İstanbul, Ankara gezisine başlandı. Akçakale ilçesi ve köy ilköğretim okullarından en uzak, en mahrum Pekmezli, Yeşiltepe, Yalıntaş, Büyüktokaç, Deniz, Marastin ve Akdikende başarılı, şu ana kadar köyünden hiç çıkmamış, toplam 45 kişilik öğrenci grubu güle oynaya ilçeden ayrıldı. Uğurlama törenine Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İlçe Millî Eğitim Müdürü İsa Temelci, Şube müdürleri ve geziye katılan öğrenci velileri hazır bulundu.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Bu gezi ilçemizin SODES kapsamında bu dönem düzenlediği iller arası, üçüncü gezidir. Bu tür sosyal etkinliklerdeki hedefimiz çocuklarımızın düşünce ufkunu geliştirmek, onların medeni cesaretlerini ve kendilerine olan özgüvenlerini pekiştirmektir. Doğru dürüst Akçakale'yi bile görmeyen öğrencilerimiz tekneyle boğaz turu yapacaklar. Çocuklarımızın bu tür gezilerle genel kültür bilgilerinin artmasının yanı sıra, gezi esnasında duydukları heyecan ve mutlulukları, evlerine döndüklerinde çevrelerine anlatmaları, bu geziye katılamayan öğrencilerimizi de okumaya karşı bir şevk ve heyecan uyandıracağı, onları da okula, okumaya teşvik edeceği kanısındayım. Gezide emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı yolculuklar dilerim" dedi.

Öğrenciler ise böyle bir geziye çıkmaktan çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirttiler. Böyle bir gezi imkanı sağladıkları için Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci'ye teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?