5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere sulama eğitimi

Şanlıurfa Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan proje ile su ve sulama bilincinin erken yaşlarda kazandırılması için ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim veriliyor

GAP Projesi içerisinde önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa Harran Ovası sahasında ilköğretim çağındaki öğrencilere su, suyun önemi, aşırı sulamanın zararları, suyun tasarruflu kullanımı, suyun kirletilmemesi, sulama tesislerinin korunması ve sahiplenilmesi konularında, DSİ koordinatörlüğünde kaymakamlıklar, sulama birlikleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yerinde eğitim verilmeye başlandı.


İnşa edilen bu tesislerin amaçları doğrultusunda kullanılması ve korunması için öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla Tahılalan Sulama Birliği sahasında yer alan ilköğretim okullarında bir eğitim çalışması yapıldı. İlki 2007 yılında gerçekleştirilen eğitim programının, her yıl değişik bölgelerde farklı sulama birlikleri ile birlikte yürütülmesi hedeflendi. Hem bir sonraki eğitim programına ışık tutmak hem de verilen eğitimin sonucunu görebilmek amacıyla her yıl bir önceki eğitim programı için anket uygulandı.


2008 yılında Akçakale ilçesi Yalınlı-Onortak Sulama Birliği sahasında bulunan köylerdeki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere söz konusu eğitimin verilmesine devam ediliyor.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 17:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?